Dagens fisk

Lax med tomat, basilika och kapris,

klart på ca 20 minuter

Låter inte dumt och är supergott!

Lax med tomat och basilika

Lax med tomat och basilika

Tyvärr har jag ingen egen bild, denna är lånad.

Du behöver:

Så många portionsbitar lax som ni blir till bordet. ½ solmogen tomat/portion, basilika, citron, kapris, salt+peppar, färsk potatis.

En ugnsform, ugnen på 175grader

Sätt på potatisen i lite vatten. Olja botten på ugnsformen lätt, lägg i laxbitarna. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet smått. Hacka basilikan och blanda med tomathacket. Strö blandningen över laxbitarna, salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Kolla ofta, ugnar är olika och torr lax är inte gott. Fiskköttet ska precis ha stannat men fortfarande ge efter lite vid tryck.

Kläm över lite citron och strö på kapris. Gillar du dem inte, uteslut och servera dem vid sidan av. Servera med nykokad potatis.  Snabbt, lätt och gott! Kalorimässigt bra också och innehåller alla de där bra fetterna vi behöver.

Annonser

2 responses to this post.

  1. sv. tack för din röst

    Svara

  2. Vassego!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: