Syltade kantareller

Ta ett halvt kilo små fina kantareller, finrensa den och lägg i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Tillsätt 2 tsk salt /liter vatten.  koka i 10 minuter, häll av vattnet men spara det.

Lag:  Blanda 1½dl av svampspadet, 2dl ättikssprit, 1 dl socker, 5 vitpepparkorn, 1tsk gult senapsfrö, 2-4 kryddnejlikor, ½ tsk muskotblomma, i  liten bit skalad ingefära. Koka i 5 minuter.

Lägg svampen i rena burkar, häll spadet över, varmt. Tillslut och ställ kallt. Klart inom ett par dagar men håller sig bra i kylen.

Passar till det mesta.

Fungerar så klart även med Trattkantarell.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: