Svampfärslimpa eller pate om du föredrar det


1 liter färsk svamp, småhackat. (Champinjoner, kantarell, Blek taggsvamp etc, fasta, ej vattniga svampar)
2 små lökar, finhackade, fräses i smör/olja
1 liten rotselleri, riven
4 dl mjölk eller buljong av valfri sort
1,5 dl skorpmjöl, eller havregryn (får svälla i vätskan)
2 ägg, De kan ersättas med sojamjöl/kikärtsmjöl
en ½ tsk salt
en gnutta peppar och curry (eller muskotnöt)
100-150 gr feta- eller annan mjuk ostsort, i tärningar. Den finska mjukosten Koskenlaskija är perfekt till det här.
Blanda allt. Häll i en smord ungsform, typ av avlång kakform
Grädda i 175 grader i ca 1 timme. Prova med en sticka om smeten stannat. Ska vara torr, som en sockerkaka och inte smeta på stickan. Låt stå en stund före servering. Servera med en god sås och potatis.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Tack för komplimangen för bilden i min blogg. Jag gillar den bilden också.

    Hmm… Det här receptet verkar spännande.

    Det verkar för övrigt som om du skriver mycket vettiga saker här 😉 Ska ta en titt på bomans nål och tråd också.

    MVH Theresia

    Svara

  2. Tack! Du är välkommen!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: