om snuskiga kök

I media i dag; fyra av tio skolkök underkända i hygienkontroll.

Allt från tarmbakterier(bajs!)  via skadedjur och  mögeltäckta väggar till salmonella hittas i och på tillredningsytor, kärl och kylskåp. Fy Fan så äckligt!

I de kök där mat för våra skolbarn tillreds och serveras! De kontrolleras i regel inte alls, trots att man skrivit tjusiga policyn om hur ofta det ska göras.

Nyligen, förra året bara, var det en skandal där personal filmades när de slevade upp mat från golvet tillbaka in i serveringskärl.

En politiker(s) svamlade något på nyheterna om att kontrollerna i sig inte var viktiga.  Men… Hur visar man annars vad som är ok och inte?

Ställer man några som helst krav på personalens kompetens? Hygienkunskaper? Skulle inte tro det. Inget nämns i annonser i alla fall.

Gillar inte Bert annars men här gör han en bra insats. Man kan, om man vill, som förälder,  kräva en bättre hantering och bättre mat. Miljösmart, kravmärkt, gott. Hur äter dina ungar?

Jordbruksministern inviger här ett nytt skolkök som man visserligen inte kan laga allt i men det mesta och även hantera avfallet på miljömässigt bra sätt. Bravo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: