Fest på gammalt värdshus

Oktober09 295maskerad

70 års fest på Kvarnforsens Värdshus. Inte i Sverige då.

Titta på väggen bakom gästerna!

Festföremålet är min styvfar. Snickare, konstnär i trä, uppfinnare. Jägare, fiskare,  svampsamlare, bärplockare, vinbryggare, kock.  En trevlig och genomgod man.

Maskerade gäster, då ingen har bett om att vara med på bild,  slipper de exponeras. De flesta gäster har gått, mest den närmaste familjen sitter kvar och pratar minnen och får nyheter och senaste skvallret, kanske. Trevligt var det!

Maten då. Älgkött, potatismos, grönsaker, sallad, lax i olika former, inläggningar, svampsallad, så klart. Bröd, smör och ost.  Allt hemlagat, naturligtvis. Hembryggd svagdricka, saft eller gott vatten från egen brunn att dricka till. För den som ville, ett rubinrött vin bryggt av festföremålet, på Aroniabär.

Oktober09 296

Kan du alla de gamla redskapen? Vad heter de, vad användes de till?

Oktober09 297

Något nyare saker har blandats in, efter gammal förlaga.

Oktober09 298

Väggarna pryddes  av gammalt och nytt i alla rummen. I stora salen redskap som hör kvarnen och skogen till.  En del jaktvapen, en del ren dekoration. Det mesta  är från  gården som också fanns här och vardagslivet där.

I en kammare är porslin, mest koppar och fat samlade från ett par århundraden. Möblerat med gamla stilmöbler från förr förra seklet.

Kakelugnar och en stor bakugn höll huset varmt och värdinnan lagar väldigt god mat. Även om jag lät bli älgen. Men det luktade gott och fick mycket beröm av de som åt.

Ett ställe att återvända till, gärna på sommaren. Man kan hyra stugor där eller ordna fest, konferens eller annan sammankomst. En Antikbod finns också,  men den var inte öppen när vi besökte stället.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Posted by Hillan on 27 oktober 2009 at 21:15

    Måste bara säga att jag gillar inredningen på världshuset, älskar den här naturnära stilen 🙂

    Svara

  2. Det var jätttefint men kanske lite over the top dekorerat. Varje fläck av väggarna är full med prylar. Vi pratade om vad man använde dem till. Det är ett gammalt värdshus det där.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: