Trattisar till middag

Lite mer än så, faktiskt. Vi tog en sväng ut i skogen. Fötterna fick lite stryk på båten, mycket hoppade och trångt.  Men fy f** så bra! Skönt med mjuk mossa under sulan då;-) Tog med svampkorgen, ifall att… Brukar ju hitta svamp nästan året runt. Trattisar och några av de vanliga gula kantarellerna hittade vi. Jättefina!

Det blir potatisgratäng med mycket lök, laktosfri grädde och en dröse ost ovanpå. Och nyplockad, smörstekt svamp! Mumma! En kall Sandels mörk får bli drycken ikväll. Det är ju söndag.

Vildsvinen hade röjt duktigt i skogen vi var i. De brukar hålla sig närmare åkermark annars men nu är det så blött där. Och inget skydd för regnet och så syns de när allt är kalt. Då söker de sig upp i skogen.

Vi såg inga, hörde inte dem heller men de kan vara jättenära utan att man märker något. Så länge man inte skrämmer dem. Lortar fanns det gott om, färska och äldre, liksom liggställen. Nå, där kan de hållas.

Hann med att träffa herren jag är kontaktperson åt också. Vi tog en biltur och en eftermiddags fika på ett gammal kondis. Det är alltid uppskattat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: