Julas-kålrotslåda och morotslåda

Nu börjar här julas lite.

Kålrots- och morotslådorna står i ugnen. Köttbullarna kom just därifrån. Tog den enkla vägen och rullade dem på en plåt och stekte i ugnen. Mindre stänk och städning så.

Annars då? Tja, snö i massor. Trevligt! Var ute med en bekant och hennes hund i någon timme i snön. Trött vovve sover gott inatt;-) Den skuttade i snön och kom bara tillbaka för godis lite då och då. Matmotiverad är det minsta man kan säga om den.

Bilkörning hade varit ännu roligare om många andra bilister stannat hemma. Jag kan inte fatta varför man ska ut och köra när man uppenbarligen inte får ihop det vita med att man ska bete sig annorlunda mot när det inte är vitt.

Små hål i fram på en igloo, hur tänker man då? Dåliga däck och ännu sämre körstil. Stanna mitt i en stor korsning, för att man inte hittar, QUE? Blinka först när man redan svänger,och  gå ut till vänster när man sedan svänger höger, var lär man sig dylikt? . Eller så struntar man i blinkers helt och bara kör ut i trafiken eller byter fil plötsligt.  Gärna saktare än den övriga trafiken. Tur att jag kan köra bil, både med och utan snö.

Bäst att tillägga, peppar,peppar. Annars händer väl något imorgon.

Måste nämligen ut och införskaffa de sista klapparna och maten. Sedan börjar arbetsveckan och jag går av först på julaftons morgon. Att ge mig ut på eftermiddagen i butikerna gör jag bara inte!

Kaos och panik tycks vara bara förnamnet. Stress och dåligt humör verkar höra julhandeln till. Både från personal och från kunder.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Det är ju fruktansvärt om det är som du säger..att det är vardagsmat. Färdtjänst är ju i allmänhet det bästa medlet en pensionär kan ta, ska den då bemötas på detta sätt som faktiskt göder chauffören. Jag läste nånstans att det oftast är stress som gör att en taxichaufför uppträder illa, men herregud då får dom väl göra något åt det då istället för att behandla sina kunder på detta viset. Hoppas innerligt att folket är bättre när jag själv behöver färdtjänst. God Jul!

    Svara

  2. Hej Sune! Din kommentar hör egentligen till dagens inlägg, den jag inte hann med att publicera;-)
    Visst är det hemskt. Värre än man tror som utomstående. Kunderna vågar ju inte klaga, det är ändå deras enda sätt att komma vart de än ska. Rullstol på allmänna kommunikationer fungerar ju inte. Såvida man inte har hjälp med sig för lyft ut och in och om man själv kan stå en stund. Hissar finns på vissa ställen men inte överallt, eller så används de till pissoarer;-(.
    Våra äldre hör till generationen som inte klagar utan biter ihop. Men det finns en stor grupp som behöver Färdtjänstens tjänster utan att vara gamla. Alla de som har olika typer av funktionshinder. Där börjar röster höjas för en förändring av Färdtjänsten. Gärna till det bättre. Den senaste förändringen var ju inte det, att lägga beställnings centralerna utomlands. Billigt men inte bra.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: