Julstjärnor

Bilden är lånad från Svensk smak som har en massa bra recept.

Bakade traditionella julstjärnor till kaffet efter middagen. Smördeg i form av en stjärna men plommonmarmelad i mitten. Latbakade med köpt smördeg pga tidsbrist.Dock ska de inte vara  inte med pärl- utan med pudersocker på, trots att det står pärlsocker på receptet. Och det ska vara en mörk plommonmarmelad, kokad på katrinplommon.

Och gjorde pepparkaksfigurer, på köpt deg. För doften och känslan av jul.

En Janssons frestelse hann också in i ugnen, när den ändå var varm.

Middagen blev bra och trevlig. Liten chokladmousse med mintchoklad flisor i och inlagd aprikos i botten till efterrätt. Lagom för att avsluta med och byta smak i munnen. Friskt och inte för sött, med mörk 70% choklad från Lindt.

Imorgon väntar vardagen och arbetet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: