Svamppaj till middag, kanske?

Har ju en massa svamp i frysen och skafferiet, så idag blir det en paj på Karl-Johan svamp eller stensopp som den också  heter. Köpte en färdig rundel av mördeg/pajdeg, purjo och fetaost. Från kylen tar jag 2 ägg och 1dl mjölk+ 1 dl matlagningsgrädde. Laktosfritt, så klart. Jag föredrar  Valios laktosfria produkter, de är godast.

Lägger svampen i blöt en stund, häller allt i stekpannan och låter vätskan koka in. När det nästan är torrt klickar jag i smör i pannan och steker på medelvärme till rätt kulör. Svampen får då maximalt med  smak. Saltar lite och pepprar svampen och lägger i finskuren purjo att smälta ihop. Sen får röran svalna.

Pajdegen lägger jag över formen och petar in mot botten och  kanterna så den ligger jämt och fint. Den svalnade röran välter jag i formen, smular ned fetaost över, efter tycke och smak. Jag tar rätt mycket, du kanske vill ha mindre mängd.  Annan neutral, lite salt ost funkar så klart också.  Som getostar av olika sorter. Sen häller den ihopvispade ägg och mjölk/grädde blandningen över och stoppar in  formen i mitten av ugnen.  175 grader i 35-45 minuter. Petar i pajen för att kolla att det stelnat i mitten. Bon Appetit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: