Dagens lunch-pumpasoppa

Åt just en god och värmande lunchsoppa. Lagad på en sorts pumpa. Färdig på 15 minuter blankt. Lagar den utan recept, med det som finns hemma, olika varje gång;-)

Recept på dagens variant.

Ta en butternut squash, skala och tärna i ca 2 cm kuber. Fräs i solrosolja en stund för lite färg, strö på chiliflakes efter smak, och ca 1 cm bit riven ingefära. Häll på kokande vatten så det täcker, ha i buljongpulver för smak och sälta. Jag kör alltid med Rapuntzels organiska, veganbuljong. Salta inte! Låt pumpan koka färdigt, rör om så det inte bränner fast. När alla bitar är mjuka, ta undan några för garnering. Mosa allt annat med stavmixer, häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt en liten burk laktosfri creme fraiche , använde lättvarianten idag, och rör om ordentligt. Smaka av, krydda upp om det behövs. Putta i dekorationsbitarna i skålarna, häll på soppan. Njut!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: