Blinier

Skum middag idag, kände för att laga blinier. Boveteplättar.

Köper man ett paket bovetemjöl står receptet på påsen. Lite mjölk, en gnutta jäst, lite gräddfil, vetemjöl/rismjöl och så bovetet och en gnutta salt. Och ett ägg. Det är vad man behöver. Eftersom  smeten ska jäsa en stund så blir de luftiga och tjocka.

Under tiden smeten jäser hackar man en lök fint. När plättarna är stekta serverar man med Smetana, creme fraiche funkar också, och rom. Jag valde den röda stenbitsrommen idag men ska prova med tångkaviar nån dag. Har provat den på annan mat och det funkar.

Snabbt gick det och gott var det. Inget man lagar varje vecka, kanske. Och skumpan man ska ha till, den bytte vi ut mot Aqua communale, dvs kranvatten.

Annonser

3 responses to this post.

  1. Mums för blinier! Det var längesen, ändå har jag inhandlat en bliniepanna för ändamålet, plättlaggen är för liten och stekpannan för stor.
    Ha en fin dag i solen!

    Svara

    • Kom nyss hem, hann se solen gå ned på lilla promenaden efter långpasset. Började igår em, slutade idag, nyss.
      Ledig helg hägrar, sushin väntar men datorn måste på före allt annat:-)

      Svara

  2. Åh, så gott med blinier! Har aldrig testat det. Men kan liksom tänka mig att det är gott 😀

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: