Rättvist

”Invandringen ska kännas rättvis. Den ska vara rättvis mot den person som kommer till Finland, men också mot de människor som upprätthåller systemet och som betalar för det. Alltså för oss finländare.”

Det säger Alexander Stubb,  Finlands utrikesminister.

I Finland diskuteras invandringspolitiken och problemen öppet. Vissa åsikter är ju inte  ”rumsrena” men bättre ha dem i öppen dager än bakom stängda dörrar som här. Problemen kan inte tigas ihjäl, hur mycket man än önskar det.

När ska vår egen säga något liknande? När ska våra politiker våga ta i problemen som är vardag för oss väljare? Det som diskuteras vid köksborden och som ger väljare åt skumma ideologier.

Jag efterlyser öppen diskussion här också!

Efterlyser samma rättvisa här, speciellt som Sverige i princip har öppna dörrar för vem som än vill komma och bli försörjd av oss. I varje fall om de saknar handlingar som visar vilka de är, eller påstår sig vara minderåriga.

Så länge vi har människor som knappt överlever på det stöd de får, i form av pension efter hårt och långt arbetsliv,  eller sjukersättning efter skada i arbetslivet eller ”bara” en vanlig sjukdom som gör dem oförmögna att arbeta.

Människor som alla arbetat och betalat skatt får nu känna att de inte har rätt att leva, knappt.

Barnfamiljer med en försörjare går på knä, pensionärer har inte råd att äta eller gå till doktorn och kommer inte ut på månader. De sitter ensamma för att ingen” har tid” att ta reda på vad personen önskar göra. Funktionshindrade personer nekas stöd och omsorg med motiveringen, ” det är för dyrt”.

Betalar inte vi våra räkningar kommer straffet hårt och snabbt. Missar jag en momsrapport på min hobbyverksamhet… aja baja!

Medan andra kan komma utifrån, ställa krav, strunta i regler och lagar och få allt de pekar på. Gratis, utan minsta krav på motprestation.

Media stöder detta spel genom felaktig och vinklad rapportering. Den som saknar kunskap och informationskällor kan inte annat än köpa deras historier.

Det ÄR inte rättvisa!

Inte heller är det rättvisa att många av oss som arbetar och betalar skatt har mindre kvar att röra oss med än nyanlända som troligen aldrig kommer att inbringa samhället annat än kostnader.

I´m frustrated!

2 responses to this post.

 1. Posted by kajsatankar on 27 april 2010 at 12:35

  Herregud vad du tar i från tårna och förvränger fakta till din egen fördel. ”Medan andra kan komma utifrån, ställa krav, strunta i regler och lagar och få allt de pekar på. Gratis, utan minsta krav på motprestation” är ju inte sant någonstans. Dina tankebanor är en ”vi och dom-inställning” som jag inte delar.

  Svara

  • Förvränger fakta? Vet du, jag kommer själv ”utifrån”. Skillnaden är att jag inte räknas på samma sätt som” de andra”. Då får man inget, ingen hjälp med något, ens när man inte klarar sig. Jag har utsatts för brott, av en svensk, mycket grovt brott. En icke nordisk person hade fått hela samhällets resurser till hjälp. Vad fick jag? nada.
   Vad har jag för fördel menar du?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: