Planteringstider

Sådde för en tid sedan Salladsärtor, solros, chili och paprika. Idag har jag skolat om de plantor som var stora nog. De bor nu på balkongen, i krukor/lådor med lite mera plats, i väntan på att planteras ut i grönsakslandet.

Sådde  nyss palsternacka, purjo och lite blommor som kräver försådd, för att hinna blomma.

Nu har ju vi, ännu, bara en rabatt, men svärföräldrarna har överlåtit trädgårdsskötseln till oss. Vi har lite mera ork. De får njuta av resultatet sedan.

Landet är kört med jordfräs, krattat, plockat på ogräs  och väntar bara på att bli varmt nog för utplantering. Lite gödning ska mullas ned i samband med planteringen.  Där ska odlas potatis och grönsaker. Lite blommor också och så kryddörter så klart. Allt utom dill är redan på plats av dem. Dillen sår jag direkt, sedan.

Haren och rådjuren får sig en överraskning då.  De har vant sig med att kunna komma och gå som de vill i trädgården.  Slut med det nu!

Nät runt varje land ska nog hålla dem borta, så länge plantorna är små och späda. Vi testar ett vitt band vid gränsen, får se om tipset funkar på de här rådjuren. Deras vanligaste ingång är numera blockerad med staket men de kan ju gå runt. Haren lär inte bry sig, om vare sig band eller annat.  Så där blir det nät. Känner inte för att inhägna hela tomten, faktiskt.

Är lite putt för att min fina kärleksört åts upp av någon nyligen. Haren är starkt misstänkt.  Den kommer in även dagtid, helt ogenerat.  Unnar dem gärna att ta för sig av vårgrönt, men skogen är ju full. Håll er där, kreatur! Jag har ett fint recept på hargryta annars!

Paprika plantor

Pytteplantor av paprika. Väldigt små ännu.

Men starka med fina rötter.

Salladsärtor

Paprika och salladsärtor. Klara att planteras ut i landet när de blivit lite större och lite mera vana med utomhus klimatet.

Solros

Solrosor på tillväxt, lite vingliga efter utplantering. De brukar stadga till sig snabbt.

Chili och palsternacka gror sakta men säkert

Miniväxthus med fröer på groning.

One response to this post.

  1. hoppas på mer intressant läsning. lycka till!

    mvh
    david

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: