Rejäl frukost

Vi ska jobba i trädgården idag. Frukosten blev därefter, inte bara kaffe som annars. Efter en lat morgon, med tidningar och kaffe så drar vi igång. Vaknade onödigt tidigt men det löste sig ju;-)

Hittade en påse snöbollschampinjoner i frysen, nedkokade i sitt eget spad bara. De håller i ett par år, men jag ville ha svamp idag. Och snart kommer det ju nytt i markerna.

Nå, stekte, eller tinade sakta och stekte sedan, svampen i smör. Riktigt smör, inget annat har den smaken. Under tiden skar jag gårdagens överblivna färskpotatisar i bitar. För vi åt sill och färsk potatis igår. Ett par små färska lökar och två rejäla tomater kom också fram och dem skar jag i skivor. När svampen fått lite färg, gyllene blir den, åkte potatisen ner i pannan. De puttrade ihop bortåt tio minuter på låg värme, innan jag pyttsade i resten. Rörde om och stekte på en stund. Saltade och pepprade, smulade på lite chili och knäckte på fyra ägg. Satte på ett lock av folie och vred  ned värmen till ettan. Där fick det stå och gosa till sig ytterligare tio minuter, ungefär. Då stelnar äggen men blir inte hårda, undersidan av potatisen/svampen får fin yta och allt smakar mums!

Så nu klarar vi oss en bra stund, fyller bara på med kaffe lite då och då.

Staket runt komposten ska byggas, slingerväxter planteras på den så alla slipper se eländet. Sen har vi en hel del plantor på förkultivering som ska ned i jorden idag.  Bönor, luktärt, purjolök och sånt. Och lite ängsblommor kommer att sås på en del av gräsmattan som vi ska låta sköta sig självt. Där är för torrt för att idas kämpa med gräsmatta. Spara vatten är inte dumt, ängen klarar sig med mindre.

Så när jag inte syns är jag i trädgårn eller på jobbet, troligen.

Må gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: