Ännu en fuskare fast

För ett tag sedan fick en man fängelsedom för bidragsfusk och bedrägeri. Han låtsades vara CP-skadad och i behov av assistans. Familjen skötte om assistansen. På pappret, för inte hade han behov av hjälp. Bara av pengarna.

Sen var det Lisebergsdansaren. Han som dansade med kaninen, på bild. Fast han enligt uppgift inte kan stå eller röra sig  medvetet utan behöver två assistenter vid som sida, hela dygnet.

Nu har ännu ett fall hittats.  Familjen har  fått ut 500 000 i månaden eller  minst 6 miljoner kronor. I assistansersättning. Utan att behovet finns.

Samme man är bakom. Han driver ett assistansbolag.  Han som sitter i fängelse för andra fall. Tre fall på kort tid som är sammankopplade.

Hur många fall till finns det i samma bolag? Polisen utreder visserligen men hur effektivt? Vad kostar det under tiden att fortsätta betala till bolagets kunder? Och vart tar pengarna vägen? Kommer de någonsin krävas tillbaka?

Vad de måste ha skrattat åt Svenska myndigheters dumhet!

Ingen har ju kollat fakta utan gått på endast de de sagt eller spelat. Läkarutlåtanden är baserade på uppgifter ur mun, inga ordentliga undersökningar har gjorts. Man har litat på uppgifter de lämnat till Migrationsmyndigheten. Där alla ljuger för att få maximal utdelning.

Det här påverkar andra, som verkligen behöver sina assistenter väldigt negativt. Man utpekas lätt som fuskare. Man tittar snett ute i samhället.

Skärp er, ni som har som uppgift att utreda, undersöka och bevilja. Låt samma regler gälla för alla, svenskar och icke svenskar. Eller egentligen hårdare för icke svenskar, de som ändå inte betalat en  krona för systemet de utnyttjar.

Det finns flera fall där svenska medborgare, svenska skattebetalare, inte får den hjälp de har rätt till.  Man frågar ut den ansökande om varje liten detalj i deras dag. Hur länge varje toabesök ta, hur många gånger om dagen man behöver kissa och om det verkligen är så att man behöver hjälp.  Kan du svara på hur ofta du måste på toa? Och hur länge varje besök tar?

Listorna med frågor är långa och riktigt närgånget kränkande.  Varje detalj i dagen granskas.  De kan inte ha använts i de fallen ovan.

Hur många fall till finns det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: