Fästing på mig!

Yack! Årets första äckel satt fast på mig. En nästan osynlig, genomskinlig liten en. Kände inte när den bet, bara att det kliade till.  Mannen i mitt liv tog bort den. En liten en, en nymf. Äcklad, minst sagt.

Han hade själv en igår, en lite större, svart.

Vi har klarat oss länge i år. Vi använder Tea tree olja, bra kläder och kollar ofta när vi är i skogen. Och så har vi inga djur som bär in dem. Inte just nu.

Vaccinerade mot TBE är vi, eftersom vi är så mycket ute i markerna. Men det finns ju Borrelia, och Ehrlichia också, att oroa sig för. Den sista slog ut njurarna på vår älskade daghund.  Som fick somna in vid påsk.

Har ju inte ens varit i skogen idag. Bara på Rosenhills trädgård, på Ekerö. Kollade in loppisen och trädgården, i hopp om något att plocka. Något till omväxling från vår trädgård.  De har självplock på det som finns för dagen. Idag fanns det bara blommor och mangold. Kände inte för varken eller.

Fik med hembakat bröd finns också och musteri för alla äpplen. Vi orkade inte stå i kön utan åkte. Många med små barn var där, stökigt av den anledningen. Jag gillar ju barn men nån j**a ordning får det vara. Det var det inte där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: