Bomanskassar hette det ja…

Kassar har det handlat väldigt lite om här.

Mitt i bästa svampsäsong som vi är. Har packat in färdigtorkad svamp idag, Karl-Johan, Sandsopp, Svart trumpetsvamp och Rimslivling.  I täta glasburkar, då håller de sig länge. Gjorde lite salt med malen torr Karl-Johan också. Perfekt som krydda.

Torkad svamp, början av vinterförrådet

Flyttat över kantarellerna från igår från kyl till frys. Packade i fryspåsar, avkokade i sitt eget spad.  Och lagt in Västeråsgurkan färdigt, den skulle ju ligga i saltlag först. Och gjort en inläggning av Rödbeta med pepparrot. Plockat tomater. Och jagat dammråttor.  Och läst alla dagstidningar, på nätet. Bloggat, fikat och pratat med grannen. Slöat alltså, ledig idag och mannen i mitt liv arbetar, är snart där själv också.

Nu så, fick just in en beställning på 50 st kassar i olika mönster till ett bibliotek. Trevligt! För mig och för de som lånar böcker. För vår natur också. Miljökassar, bokkassar, eller vad man nu ska ha dem till.

Bra för den jord som vi ska lämna i arv till våra barn. Den som vi ska vara rädda om, som allt annat vi lånat. För naturen är vår bara till låns. Den är andra varelsers livsutrymme, deras hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: