Svamppannkaka i ugn

Lagade en ugnspannkaka igår med svamp. Som en fläskpannkaka alltså. Jag äter ju inte fläsk. Inte det nyttigaste jag ätit men gott. Ägg och mjölk ingår så rent vegetarisk är den inte. Dessutom vetemjöl. Kan väl meka ihop en med sojamjöl och graham men orkade inte igår.

Stekte skivad  Sandsopp, Smörsopp och några kantareller med lite rödlök, totalt så mycket så det täckte botten på en normal stekpanna i stekt tillstånd . Mätte ju inte svampen, tog bara det vi hittade på hundpromenaden i närmaste skogsbacke. Låg värme, salt på och stektid så svampen blev lite krispig i kanterna, godast så.

Under tiden satte jag på ugnen på 200 grader, la in lilla ugnspannan med kant och vispade ihop 3 ägg med,  en ½ tsk salt 3dl vetemjöl och 6 dl mjölk.

Öste svampen i pannan, rörde om så plåten blev smörad och hällde på smeten. Den var inne i ugnen kanske en kvart och åts med och utan lingon. Mums! Den ska nog återkomma på vårt bord!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: