Ännu en söndag

Så gick då ännu en söndag. Har besökt Skördefestival på Ulriksdals slott och köpt lite grönisar. Passade på att besöka Över Järva gård på samma resa. Tittade in på Antikbutiken, matade hästarna och fikade. En promenad bland byggnader helt enkelt.

Suget efter svampskogen vann, så eftermiddagen har tillbringats där. Massor med svamp har nyss tagits om hand. Riskorna ligger i blöt, ska koka dem imorgon bitti, orkar inte nu.  Skäggriska, Pepparriska och Skogsriska. Finnsvampar.

Kantarellerna är nedkokade, stoppade i fryspåsar och står på kylning. En del lämnade till makens morgonomelett. Han kör med GI frukost med omelett och  andra proteiner. Vi hittade massor med kantareller denna gång. Även lite trattisar och mera är på G.

Smörsoppar, Sandsoppar, Karl-Johan,  Sotvaxing och Rimspindling ligger på tork ramar med fläkten på. Skivade tunt torkar de snabbt.

Lite blandade soppar har ångat av sig  stekpannan och ska in i frysen de med. Många Kallefötter hamnade där. Och Blek taggsvamp.  Det blir perfekt  i  sås till något gott imorgon.

Blodriskorna stekte jag i olja, de ska konsumeras imorgon.

Rabarbersvampen och Guldkremlan hamnade i middags woken, ihop med grönsaker och torsk. Rabarbersvampen tror jag får stanna kvar i skogen fortsättningsvis. Trist svamp men med ett trevlig utseende stekt.

Tja, så blev det natt.

Imorgon blir en spännande dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: