Det lyckades inte

Som tur var.

S gjorde sitt sämsta val i mannaminne. Som tur var.

Nu kan reformationen av skolan fortsätta. Nu kan folk bo kvar utan att behöva sälja inför hotet om höga straffskatter på bostad. Nu  kan vi fortsätta växa och utvecklas istället för att vara till åtlöje i världen. Mina vänner i andra länder har undrat om svenskar är blinda och döva som inte ser att de lever i en enpartistat där allt styrs av S och fackföreningar. Vad säger man?

Tyvärr har Sd lyckats bra i valet. Det får man hantera efter bästa förmåga.  Det är ändock väljarnas  val så något betyder det. I en demokrati. Merit Wager skriver om saken på sin blogg, många andra beklagar valresultatet. Dags för Sverige att skaffa sig en ny självbild. Inte vara ”storebror vet bäst”  överallt innan man sopat rent framför egen dörr.

De rödgröna har spelat med väljarnas känslor, när man saknat en vettig politik. Man döljer sakfrågor i det, som tex undermålig finansiering av det man lovat. Även man garderat alla löften med” om finanserna medger” som med höjningen till studenterna. Eller att man helt saknar en vettig rättspolitik, och bla.  föreslår på fullt allvar att halvtidsfrigivningen ska återinföras.

Man släpar ut enskilda fall  som utförsäkrats eller felbehandlats av Fk,  till medier, för att vi ska tycka synd om dem. Synd om de enskilda är det, men regeringen får ju inte ens kommentera utan att det blir ministerstyre. Enskilda handläggare på försäkringskassan har spelat i händerna på de rödgröna. Utan eller med vett och vilja.

Problemet för S  är bara att de faktiskt var de själva som skapade systemet de nu skriker om. Det är deras förslag genomfört under deras regeringstid som den  nuvarande och blivande  regeringen fått stå till svars för.

Under deras regeringstid var rubrikerna också dystra, folk kastades ut i inget eller på soptippen utan ens möjlighet till Rehab. Tusentals förtidspensionerades, utan utredning. Personer med lindriga handikapp fråntogs möjligheten att känna stoltheten i att klara ett arbete. Många av dem arbetar nu, med glädje och stolthet. Jag känner några av dem personligen. Katastrofen har varit nära och medias ingripande har räddat några.

Systemet med sjukskrivningar har utnyttjats som ”arbetsmarknadsåtgärd” i många län. Är man sjukskriven finns man inte i statistiken över arbetslösa. Fiffigt.

Som lärare inom arbetsmarknadsutbildningar så har jag sett det inifrån, hört det från hästen mun, så att säga. Jag har räknats som en av dem, inte en utomstående. Många av de utbildningar samhället betalade gav liten utdelning, för att man helt enkelt tjänade lika bra på att inte jobba. De sas rent ut. Vilket är enormt frustrerande för läraren.

Folk är inte dumma. En del, men inte tillräckligt många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: