Höstskörd

Valet är över, återstår att bilda regering. Det fixar de blå.

Väljarna har sagt sitt, det är bara att bita ihop. Sura hjälper inte och skita i väljarna får man inte. Vad än vänsterungar skriker om. Ser att de demonstreras lite var stans nu.  Låt istället SD göra bort sig, de brukar de lyckas med. Så länge de inte har majoritet så får deras förslag inte genomslagskraft. Det är ju inte helt fel att ta hand om de sina före utomstående, faktiskt.

Ohly skyller sitt misslyckande på SD. Moget! NOT! Att de rödgröna backade beror nog mest på honom själv.  Jag har stora öron och rör mig bland folk. Jag ser och hör. Få sossar vill ha en kommunist i regeringen, de röstade på andra partier för att slippa. Många sossar är trötta på daltet och röstade på SD.  För övrigt ligger mycket av deras ideologier  nära varann.  Läs på om socialdemokratins historia!  De delade Sverige, de skapade problemen och sålde ut Sverige.  De skapade indelningen i fullvärdiga A barn och ” de andra”. De satte in alla med olikheter på institution.  Undan, från att ses och delta i livet.  Till och med den socialpolitik som nu tjatas om ligger regeringen Persson bakom. S märkt.

Så vad de än säger så är skiten deras egen.

För egen del är potatisen upptagen, ok skörd med tanke på att landet odlats med potatis alldeles för länge. Slut med det nu. Där ska odlas annat nästa sommar. Landet ska vila. Potatispester dö ut. Basta!

Växelbruk går före gifter. Vi odlar giftfritt, med kompost och ren jord.

Hittade blodriskor under en gran på tomten. Jippie!  De åt vi tillsammas med middagskorven och fäsrk, nyupptagen potatis.  Hans lammkorv med vitlök och min quornkorv(den kan man glömma, torr och tråkig). Ska lägga ut kantarellrens  på tomten också, så kanske det kommer upp ett eget ställe där om ett par år.

Svampskogen fick sig ett besök också. Kameran stannade hemma. Sotvaxingen går till nu. Korgarna fylldes snabbt. Underbar svamp! Det doftar honung i vårt kök nu när svampen ligger på tork. Lite kantareller väntar till frukosten och de andra arterna är omhändertagna. Bland andra Sillkremla och svarta trumpetsvampar.

Gillar du Trattkantarell så kommer de nu. Hittar man en så hittar man strax flera!  Passa bara på så inget annat slinker med. Kolla  svampen i skogen och hemma igen. Den giftiga toppiga spindelskivlingen växer ofta ihop med trattisar. Ihop med, som tillsammans i täta klungor. Glöm att bara rafsa ihop svamp och sortera ut de svarta som en del tror är de giftiga. Tro inte på något gammalt skrock, inte heller på gamla svampböcker! Är din bok äldre än 5 år så ställ undan den.

Våra trattisar ligger på tork nu. Vi sorterade dem redan i skogen, i avsköljda mjölkkartonger. I korgen. Då slipper man sortera om hemma, och skräpet blandas inte med svampen. Lämna bara inte svampen liggande så någon längre stund! Då kan gifter bildas,speciellt om de ligger varmt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: