Karl-Johan säsongen är slut :-(

Har sökningar varje dag i bloggen på var man hittar och hur man känner igen en Karl-Johan.

Säsongen är slut, så gott som. Enstaka exemplar hittas ännu. Ibland kommer en senare skörd, ibland inte. De som finns nu är svårt angripna av Soppsnylting och absolut inget att ha. Matförgiftning är inte att leka med!

Så sluta leta efter dem. Naturen är full av annan svamp nu. Var glad om du hittar någon, se det som ett bonus. Ät dem tillagade färska med andakt.

Vill man absolut ha en sopp så finns sandsoppen. Även om den också är på sluttampen nu, Ta bara de riktigt små och fasta. De andra är mest luft och vatten. Torkad är den delikat.

En del andra soppar finns det också ännu, som brunsoppen och sammetssoppen.

Hösten är här, och höstsvamparna med den. Trattkantarellerna kommer stor också. Vänta ut dem, ta inte de allra minsta så fyller du snabbt korgarna.

Sotvaxingarna har sin peak nu. De är alldeles underbara. Hela mitt kök doftar som av honung. Har  flera ramar med Sotvaxingar  plockade igår, på tork.

Snälla söta du, PLOCKA INTE SVAMP I PLASTKASSE! Ser folk varje dag med hoptryckta påsar, med mosad svamp. Allt skräp pressas in i svampen, jordrester, barr och annat böss. Äckligt, och farligt. Bakterier växer snabbt till sig. Och de eventuellt giftiga svamparna som kommit med försvinner i mängden.

Lek inte med livet. Du har bara ett, det blir ingen repris!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: