Prova Blek taggsvamp

Den finns nu i massor, den Bleka taggsvampen.

Lätt att känna igen och se på håll. Och så växer den ofta i ”flock”.

Den kan inte förväxlas med något farligt.

Bara med Rödgul taggsvamp(god) eller möjligen Brödticka, som saknar taggar under så det problemet är lättlöst.

Underbart köttig svamp, lätt att hantera, rensa och krydda. Saknar egen kraftig smak så den passar bra att blanda med annat, tex kantareller.

Ta bara inte med de största exemplaren, som kan vara beska och rensa bort gräs som ofta växer rakt igenom svamphattarna. Låt taggarna sitta kvar om de är fasta, är de lösa så peta bort den mest av estetiska skäl.

Testa den i grytor, som cyrryrätter. Använd den istället för tex kyckling då. Tärna/dela i bitar, fräs i torr stekpanna tills vätskan kokat in och stek sedan i olja/smör.

Panera den hel, krydda under paneringen.

Marinera i tex soya eller chili och woka.

Tärna och använd i pytt i panna, omeletter, såser och så vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: