Lite svampar också…

Har ju inte bara festat, har varit ute i skogen och rört oss, båda två.

Mötte en hund precis när vi parkerat. Som tur var inte en svamphund. Läser ju ofta hos  Sigge och han är en sådan.  Då hade vi nog bytt skog, för han dammsuger ju skogen på svamp.

Förresten hade han trivts för bäverna hade jobbat mycket i skogen, men tyvärr flyttat vidare. Bäcken är kvar i alla fall.

Det var en polishund som varit ute med husse och tränat. En lite nyfiken och snäll hund, mot oss i alla fall. Hälsade glatt och gick vidare med husse.

Vi fick lita på våra egna nosar och ögon.  En hel del svamp blev det och det mesta har jag tagit hand om idag. De klarar sig över natten på balkongen. Spindlarna hade också hunnit rymma iväg, så slapp jag lyfta ut dem.

Vi lämnade ju lite trattisar hos svärföräldrarna igår, men det blev ändå en stor burk torkade som jag just lagt undan. De torkar över natten på nätramar i köket med en liten fläkt bredvid.

Kantareller!

De här stora fina kantarellerna väntar i kylen på tillagning.

Rodnande fjällskivling

Sotriska

De här skönheterna får stanna kvar i skogen. Den rodnande fjällskivlingen är inte lika god som den stolta kusinen. Och Sotriskan ska man inte äta. Den är sällsynt och sällsynt vacker.

Har kokat in en massa Blek taggsvamp. De ska bli curryrätter och paneras och wokas och allt möjligt sedan. Och riskorna är kokade och svalnar nu. Blodriskan kommer att hamna på macka sen, knaperstekta ihop med lite lök är de jättegoda.

Har en hel panna med karl-Johan som ska bli sås till middagen idag. Jag som inte räknade med att hitta mer än enstaka.  Fina, fasta men lite för stora för torkning, i min smak. Glad överraskning!

Det som inte var en glad nyhet är att vildsvinen nått Pålamalm. Där har vi inte sett spår av dem förut. Nu var det gott om sånt. tyvärr.

Nu väntar symaskinen. Ska sy vidare på kassarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: