Djurvänner har varit framme igen

Man har släppt ut tusentals minkar. Någon trodde att de gjorde minkarna en tjänst.Släppte dem fria. Släpp fångarne lös, som nån gammal film hette.

Frihet.

Ett stort ord. Ett stort ansvar.

En mink uppfödd i en bur är inte bra. Inget man vill se.

Men jag vill inte heller se att någon måste SKRAPA döda minkar från vägen.

Det funkar inte att släppa ut dem! De klarar sig inte ute i naturen. Om de   överlever slagsmålen som blir med andra utsläppta  minkar som också är hungriga och förvirrade så svälter de ihjäl. De fåtal som överlever blir aggressiva mördare som dödar allt de ser och får tag på. Småfåglar, svanar, andra däggdjur.  Som din katt, om de hittar den. Djurvänligt! NOT!

Så Hallo, djurvänner, hur tänkte ni?

Är det bättre att de sakta svälter ihjäl bättre än att de snabbt dödas när de levt klart?

Lätt att tro det när man själv aldrig behövt svälta. För det behöver ingen i Sverige. Om de inte själva väljer det.

Lätt att vara idealist när mamma och pappa betalar.

Väx för fan upp! Även ni med skägg.

Det här med att i bur uppfödda djur inte klarar sig  i naturen är inget nytt.

Och nu har ni retat upp uppfödaren så han kommer att fortsätta med minkfarmen. Han som hade tänkt lägga av efter protester.

Använd lagliga metoder, protestera, informera. Ta inte till metoder som skakar djur och natur, det är bara idiotiskt, barnsligt och väldigt korttänkt.

Faktaruta:

Minken är ett nordamerikanskt mårddjur som infördes till många länder, bland annat Skandinavien, för pälsavel i början av 1900-talet. Den första minkfarmen etablerades i Sverige 1928. Minken blir 30- 45 centimeter med en 13- 23 centimeter lång svans. Pälsen är helt svartbrun med en vit hakfläck. Ett vilt bestånd är sedan länge etablerat i Sverige och härrör från förrymda och utsläppta tamdjur. Minken finns främst vid sjöar och vattendrag. Födan består huvudsakligen av fisk, kräft- och groddjur, men även av fåglar och smågnagare. Antalet minkfarmer i Sverige har minskat kraftigt de senaste åren. För sju år sedan fanns det 180 farmer – i dag 75. De svenska minkfarmerna producerar årligen drygt 1,2 miljoner skinn, vilket utgör tre procent av världsproduktionen. Djurrättsaktivister har under årens lopp släppt ut tusentals minkar från minkfarmar runt om i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: