Plockat frusna trattisar!

Rymde ut i solen en sväng. Ozzy sjöng på Bandit: ” I don`t care about the sun, mama I´m coming home”.  Gillar Ozzy men det struntade jag i, och gick ut.

Tog med kameran och korgen, att lägga vantarna i, om inget annat.

Hittade en del trattisar som fick brytas av, så frusna var de. De får göra den torkade sandsoppen sällskap i middan till maken, smörstekta så klart. Han får vildsvinsskav, från Ica, med svamp och grädde.  Kryddar men timjan och ett par krossade enbär. Vill han, finns det kokt matvete till. Han bantar och minimerar kolhydraterna. Så kanske det minimerar snarkandet lite.

Själv tänker jag äta Dal.  En sorts kikärtor, delade och blötlagda sen igår. Kokta med kummin,ingefära, vitlök och chili.

Tog inte så många bilder, mina händer gillar inte kylan. Men här är de jag tycker bäst om.

Fruset och vackert

Vacker död

Blåbärsriset är fantastiskt vackert nu.
Okända små svampar växer vidare där solen värmer.

Fantastiska färger!

Ek/hassel dungen mot Mälaren

Nytt liv!

Hösten är en fin tid, dödens men också livets.

2 responses to this post.

 1. Hej, oj då har du flytten strax framför dej nu! Hoppas det går enkelt och snabbt, tror det är rätt årstid, varken snöstorm eller värmebölja som vi ofta brukar ha!
  Jag måste börja tänka på vad jag stoppar i mig nu som inte höjer mina redan grandiosa blodfetter….någon LCHF-diet blir det inte tal om, men mindre animaliskt fett, mer havre och bönor kanske. Ska leta lite fakta på biblan imorrn tänkte jag.
  Jag hittar nya promenadvägar varje dag, utan jobbiga backar upp och ner o det är jag nöjd över, vi har bott på olika berg o kullar tidigare och jag föredrar faktiskt att slippa!
  Kram från ett frostigt pörte

  Svara

  • Njuter av att se bilderna från ert bo, det är smärtsamt vackert i omgivningarna där.
   Det där med maten är ett kapitel för sig. Jag tror fortfarande att smör i måttliga mängder inte är farligt, värre i så fall med konstgjorda fetter. Min gubbe han snarkar ju, och slutar att andas emellan, så doktorn har sagt att han måste gå ned. Jag som lagar det mesta av maten har skurit ned kolhydraterna och i animaliskt fett för hans del. Själv är jag ju veggis sen länge. Inget socker eller sylt, men lite mörkt choklad får han(och jag) äta. Ingen pasta eller ris och knappt annat vitt mjöl heller. Matvete eller mathavre eller sällsynt potatis till köttet. Begränsat med rent rågbröd utan socker, finskt så klart. Bra kött/kyckling eller fisk ofta, annars grönt med bönor och linser. Mycket svamp i olika former äter vi så klart. Gärna som sås med grädde men inget mjöl. Rotfrukter kan man göra mycket gott med och då håller man sig mätt länge.Det funkar, kilona ramlar så sakta av.
   Jo, vi står ju i lådor och skåp och river nu. Att det fanns så mycket damm bakom och under! Fy! trodde vi hade rent, speciellt sen inga hundar är här varje dag längre. Önskar att det var över och räknar dagar!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: