Becel, på förekommen anledning

Min far har gjort ett besök på neurologakuten. Det började med ett hjärta som hoppade, något han är van med sen många år. Arytmi.  Ett ”slött hjärta” gör att han inte kan få en pacemaker. Låg puls i kombination med lågt blodtryck är inte optimalt i kombination med det, tydligen. Så hans hjärta brukar stoppas när han sövts och startas  igen med elektricitet. Sen får han ligga kvar något dygn och åka hem. Nu ville man inte det pga risken för propp. Annars görs det ett par gånger om året, minst.

Nå, där fanns en lärare, det är ju ett universitetssjukhus, som fattade misstankar om att det kanske inte var allt och beordrade en kärlröntgen. Någon sorts förträngning på halskärlen fanns det tecken på men inget akut fanns kvar. Inte vågar de peta i kärlet för risken att det lossnar en propp är stor. Alltså medicinerar far.

Och har fått en massa förhållningsorder när det gäller kosten. Ett är att inte äta Becel eller liknade produkter. Förvånad? För i Sverige rekommenderas de av de flesta lärare. Han bor i Finland, som tur är.

Man undrar ju lite varför när man ser rapporterna om farorna med just Becel.

Becel, farligare än du tror.

Konsumentsamverkan.

Dagens medicin om Becel.

Kostdoktorn om Becel

Vad innehåller nu Becel? Inte är det mjölkfritt heller, som det säljs som. Det innehåller nämligen kärnmjölkspulver.

Becel pro-activ margarin extra light

Innehåll: Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, växtsterolestral (12,5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (0,8%), emulgeringsmedel (lecitin, E471 mono- och diglycerider av fettsyror, av vegetabiliskt fett, E476 Polyglycerolpolyricinoleat), kärnmjölkspulver, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitaminer.

Pris 36,95:- (250g). Pris per 1000 kalorier: 64 kronor.

Dyrt vatten!

Dessutom skövlas regnskogen, vår planets lungor, för att kunna tillverka palmolja.  Bönderna blir av med sin odlingsjord och orangutangerna utan sitt hem. Alla svälter utom ägarna av Becel.

Bojkotta Becel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: