Pumpasoppa till lunch

Lagade soppa på Butternut pumpa nyss. Tog en sådan, skalade och kärnade ur. Kokade den i kuber i 1 veg.buljongtärning och 1½ liter vatten tills den blev mjuk. Kryddade med kanel och muskotnöt + lite salt. Spädde ut med matlagningsgrädde, den laktosfria och lät puttra vidare. När bitarna nästan föll ihop körde jag allt till en slät soppa med stavmixern. Varmt morotsfärgad, len och mild. Mums!

Brukar annars oftast krydda med chili och göra en het soppa men denna är mild och smakrik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: