Arbetshelg

Sitter vid datorn och kikar ut på alla fåglar som kivas om maten. Fyllde på när jag kom från arbetet i morse. Ska skvätta på lite till innan jag går i em.

Arbetar långa dagar denna helg, maken också. Vi hjälps åt att hålla automaterna och bordet påfyllt. Trädgården kryllar av fåglar, kul!

Själva träffas vi på måndag när jag gått av jobbet.

Gläds åt att Stjärtmesarna kommer förbi nästan varje dag, en liten flock på sju fåglar. Annars har vi de vanliga klientelet här, talgoxar, blåmesar, koltrast, gulsparvar, grönfink, domherre, steglitz, nötväcka,  nötskrika, hackspett och en ensam rödhake. Ekorren kommer också och fyller på förrådet ofta.

La ut vinbär igår och mojset som blev kvar efter saftkoket. Det är mycket frön i det och lite socker. Nötskrikan gillade dadelstenarna, frågan är bara om den fick upp dem. Alla är borta, hur som helst.

Skickade en större mängd torkad svamp med Bussgods härom dagen. De är framme sen igår. Snabbt och smärtfritt! Tjänar lite på min svampplockning på det sättet. Inte illa för en såpass nyttig hobby.

Nu väntar ett paket till på att skickas, det får gå på söndag då jag har tid att gå till centrum. Byter en sorts svamp mot en annan som vi inte hittade mycket av.  Karl-Johan mot Rödgul trumpetsvamp. Enkelt sätt att få tag på det man gillar. Och skoj att göra någon annan glad.

2 responses to this post.

 1. Återigen STORT TACK!!!!!
  Matte säjer att du hittar dåligt med rödgul trumpet.
  Boka en dag i slutet av september då ska du få plocka såna i sällan skådade mängder!!!
  Behöver du mer en det du lyckades byta till dej prata med matte vi vi har enorma mängder.

  Svara

  • Vassego! Ett litet tecken på uppskattning bara. Absolut ja tack till septemberträff! Man säger ju inte nej till en date med Sigge:-) eller rödgul trumpetsvamp för den delen. Bara vi får en vår först så. Älgen var visst före mig i år igen, till svampstället. Det är mest berg här, eller åker, eller sjö. Dåligt med den sortens mark den trivs i. ja, inte älgen då.
   Tacka matte för erbjudandet också, kommer kanske åter till det senare.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: