Dubbdäck eller inte?

Karin Svensson Smith, miljöpartiet, så klart anser att man ska förbjuda dubbdäck nationellt.

”Barnen har rätt att växa upp i våra städer utan att andas in hälsovådliga partiklar”.

Mmmm… men om inte bilarna kan stanna växer de inte upp alls!

Kan inte hålla med henne. Kör visserligen dubbfritt, för att jag måste kunna köra på Hornsgatan ibland. Därtill tvingad alltså.

Som väglaget är nu, med is under ett lager snösörja glider man omkring som en smörklick i en het panna. Och då är det inte kul att ha en annan bilist nosande i kofångaren. Eller en som har dubb som tvärstannar framför utan förvarning.

Jag lovar att jag kan köra i värre väglag än vad vi nu har, det är inte min körning det handlar om.

Problemet är alla de som inte har nog med övning i vinterväglag. Alla de som litar på att bilens elektronik fixar allt de  själva ställer till med. Eller andra trafikanter.

Dubbdäck är det enda som kan stoppa en bil snabbt nog när människor bara vänder och kliver rakt ut i gatan. Eller går över på ett obevakat övergångsställe i tron att bilarna stannar bara för att de vita strecken finns där.

Bilisterna är skyldiga att lämna företräde där det är möjligt. Alltså inte stanna ovillkorligt! Ser man inte att gångtrafikanten har avsikt att korsa gatan förrän de klivit ut hinner man inte stanna. Inte ens i 10 km i timmen i städerna där gående kan hoppa ut mellan bilar eller gå ut utan förvarning, från att ha gått rakt fram. De tittar inte ens!

De lokala förbuden anser hon att varje resenär ska hålla reda på och ha med sig en extra omgång däck samt byta på plats.

Den som ska köra utanför sin egen kommun bör kontrollera var i landet det finns dubbdäcksrestriktioner och antingen undvika dessa kommuner eller ha med sig en extra omgång däck för att kunna byta.”

Suck! Ännu en tokstolle vi skattebetalare försörjer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: