Svenskt kött, närproducerat?

Om man läser på Matfusket.com så upptäcker man att svenskt kött inte är lika med närproducerat, alla gånger.

bild lånad från Matfusket.com

Sträckan Malmö -Kiruna  =  Malmö Rom.

Den sträckan transporteras mycket av de halv- och helfabrikat som serveras på våra skolor. Deklarerade som närproducerat, svenskt kött. Häpp!

Dags att skrota den socialistiska systemet med storproduktionsenheter.

Gårdar liksom slakterier skulle vara enorma för att löna sig. Resultatet är att djur åker bil i massor av mil för att slaktas.  Stressas, skadas och lider.

Sedan körs köttet ännu flera mig för att bli halvfabrikat i stora produktionsenheter. Halv-och helfabrikaten i sin tur är ute på vägarna ännu mera mil. För att mellanlagras i enorma centrallager och sedan köras till kund.

Transporterna sker mest med diesellastbilar som drar ca 4 liter milen. Miljökonsekvenserna kan man räkna ut med armbågen.

Du som konsument betalar. Med pengar och hälsa.

Vansinne!

Fram för mindre gårdar, nära kunderna. Fram för bra djurhållning och korta transporter.

Köp inte produkter som rest land och rike runt, eller kommer från andra sidan klotet, om andra alternativ finns. Köp närproducerat.

Ökar efterfrågan så ökar tillgången, garanterat.  Ökar tillgången sjunker priset. Det är så marknaden fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: