Äldreomsorgen har havererat.

Merit Wager skriver idag om hur våra gamla och funktionshindrade har det. I ett faktiskt fall.  Gå och läs!

Jag skulle också kunna berätta ett och annat, om inte sekretessen hindrade mig. Har ju arbetat inom ”sektorn” till och från under många år. Sekretessen gäller ”for ever” så jag kan bara berätta om enskilda händelser eller företeelser som inte kan kopplas till någon.

Vi kan säga så här att respekt för de som vårdas saknas hos huvuddelen av personalen. De behandlas som småbarn eller idioter. Oavsett att de flesta gamla har bra utbildningar och har arbetat och betalat skatt i hela sina yrkesliv. Skatt som betalat för och fortfarande betalar  för verksamheten.

Oavsett att alla funktionshindrade, med eller utan utvecklingsstörning har samma rätt som du och jag till integritet och vettigt bemötande. Att man har ett funktionshinder gör en inte till en sämre varelse. Vi är alla människor.

Dessutom betalar de som måste bo på dessa boenden,  varje månad för sitt boende, för undermålig, ofta, mat och absolut kass service.

Personal som skriker åt en, som hånar en, som stövlar in i rummet medan man ligger där naken, som inte knackar när de kommer in på toa medan man är där.Personal som i faktiska fall har misshandlat och våldfört sig på de boende. Det får räcka så, ni fattar.

Ingen yngre skulle acceptera det. Ingen hotellgäst. Inte ens någon på ett vandrarhem.  Ingen som betalar för en viss nivå på sitt boende.

Man kollar inte registerutdrag på personal inom omsorgen, bara om det handlar om barn. Kommunen kan besluta att så ska ske, men de flesta gör de inte. Man kan lätt slinka in fast man kanske yxmördat, stulit eller ägnat sig åt bedrägeri. Den som avser att begå brott talar knappast om det vid anställningsintervjun.

Vågar du bli gammal eller råka ut för en olycka/sjukdom så du inte längre klarar dig?

4 responses to this post.

 1. Innan matte skrotades från arbetslivet så jobbade hon inom äldreomsorgen och såg och hörde saker som ingen vill se och höra.
  Så en annan sak.
  Matte behöver skicka ett mejl till dej, men har inte din adress.
  Kan du skicka ett till henne på vargkramare(a)hotmail.com så kommer det hon vill sen.

  Svara

 2. Posted by svenaivert on 13 januari 2011 at 10:03

  Att vara beroende av andra är det värsta som finns jag är själv beroende av andra för min förflyttning men kommunen vill inte ge mig den hjälp jag behöver så det blir att sitta i husarest

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: