Sandsopp i rullader

Såg att jag fått flera sökträffar på sandsopp de senaste dagarna. Lagade ju mat med den svampen här om dagen.

Rullader med sandsopp och mathavre. Kunde tagit krossat korn men hade inget hemma. La iaf svampen i blöt, en näve så där. Hackade en lök,rätt stor, gul. Kokade havren enligt paketets anvisningar. Stekte svampen när den mjuknat och hade i både lök och havre. Det blev en rätt mörk röra, så jag tillsatte rejält med torkad persilja för färg. Peppar, lite chili, vitlök och salt fick ge mera smak.

Bladade av en savojkål och kokade bladen i någon minut. Kylde dem i kallt vatten för att behålla färgen och lät rinna av på handduk.

Sen rullade jag in röran i bladen och la dem i en glasform. Lite smörklickar ovanpå och så in i ugnen för att gräddas färdiga . När de var gyllene tog jag ut dem. Hade planer på en fräsig sås med paprika och chili men en av gästerna som skulle äta med oss är lite känslig så det blev en sås på buljongen i formen istället, utblandad med veganbuljong och redd med majsmjöl. Serverades med mjölig kokt potatis och en grön sallad med citron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: