ILSI och livsmedelsverket

Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar i konsumenternas intresse aktivt för säkra livsmedel, redlighet, det vill säga ärlighet, i livsmedelshanteringen och bra matvanor.

Livsmedelsverket är central förvaltningsmyndighet för livsmedelsfrågor och sorterar under Landsbygdsdepartementet.

 

Det låter väl betryggande att de håller koll åt oss. Eller?

Vem betalar deras verksamhet? ILSI

”Denna organisation har fått i uppdrag av EU ta fram nya och moderna rekommendationer för intaget av livsmedel för dess medlemsländer, kostråd som sedan rekommenderas av bland annat det svenska Livsmedelsverket och läkare.  Organisationen har bland annat i uppdrag att samla forskning angående det mättade fettets skadlighet, användning av light produkter och övriga tillsatser, samt kostråd för personer med diabetes eller övervikt etc. Utefter den samlade forskningen ska  organisationen sedan komma fram till ett gemensamt beslut, ett beslut som direkt har betydelse för de kostråd som dominerar i dag.

För att möjliggöra ILSI:s arbete budgeterar EU ett stöd på 126 miljoner kronor, för att ILSI ska kunna styra de officiella kostråden i Europa de kommande åren.”

texten ovan  är lånad från  Matfusket,com

Vem betalar d ILSIs verksamhet?

Tja, Pfizer, Coca cola, Galaxo,Kraft Foods,  Mc Donalds och ytterligare några. Ringer det nån klocka än?

Varför tror ni att det tjatas om hur farligt det animaliska fettet är, typ grädde och smör? Varför vi tjatas in på att använda kemiskt framställda lightprodukter men massor av tillsats ämnen? Varför reklamen överöser oss med budskap om det livsnödvändiga fetterna i margarin? Som är en helt och hållet konstlad produkt, ämnad att spara pengar och ersätta smöret som det var brist på efter kriget. För att man hade ätit upp korna för att alls överleva.

Inga tester har lyckats visa farligheten med naturliga fetter ur djurriket, som de i smör,grädde och mjölk. Däremot visar flera att kemiskt förändrade vegetabiliska fetter(tex härdad palmolja i Becel) är farliga för människan. Och för naturen är odlingen av palmer för att få ut palmolja förödande.

Varför tror ni att läkare och dietister rekommenderar produkter från Pfizer eller Unilever? Eller någon annan tillverkare?

För att ”de” betalar deras kurser, de får fördelar om de rekommenderar produkterna. Cash is king! Som alltid.

Låt mig ta ytterligare ett citat från Matfusket.com:

Nils Georg Asp, professor i näringslära och VD för företaget Swedish Nutrition Foundation. Denne man har genomfört ett samarbete med John Cummings vars namn vi finner inom organisationen.

Utifrån denna information är det inte så underligt att förstå hur dagens kostråd uppkommit. Flertalet av företagen inom organisationen tillverkar margarin, jag känner inte till något företag som tillverkar produkter innehållande nästan uteslutande mättat fett.

Min slutsats: Organisationen ILSI:s existens och påverkan av de kostråd som i dag är övergripande inom medlemsländer, är för mig helt absurt. Det är vad jag kallar för jäv och så här borde det inte få fortsätta. Vill sedan hoppas på att det inte förefaller sig likadant inom hela EU.

-slut citat-

 

Kolla vad du äter och föder din familj med är mitt råd.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: