Vilda champinjoner till lunch

Väntar in en lunchgäst. Ska laga pastasås på vilda champinjoner.

Vi har ännu en del kvar i frysen sen i höstas. Både skogs– och kungschampinjoner.

Steker dem i smör bara, och häller på creme fraiche, Valios laktosfria, för lite syrlighet och fyllighet, kryddar med persilja och en gnutta salt. Mera behövs inte, det skulle dölja svampens delikata smak. Serveras till någon trevlig pasta, ska se vad skafferiet har att erbjuda.

Lite sallad för färg och groddar av mungböna till. Groddarna fixar jag själv nu på våren. En glasburk i köksfönstret men gasväv som lock funkar perfekt. En av mina hårsnoddar håller väven på plats. Groddarna sköljs varje dag i rent vatten  bara, resten klarar de själva.  Har Alfa-alfa och mungbönor på gång nu.

Efterrätt?  Nya laktosfria Blåbärsrippel från LOVICE med riktiga blåbär till   från frysen. Länge efterlängtat med glassar för oss intoleranta med godsaker i. Nu finns de.

Solen skiner, snön smälter. Hungriga kissen har varit på trappan och ätit.  Pratade med den genom köksfönstret. Han är inte lika rädd längre och käkar här varje dag, ett par gånger minst. Torrfoder med lite tonfisk på verkar smaka bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: