Arbetshelg stundar

…helg? På torsdag?

Mitt schema ser ut så, går på i eftermiddag, kommer hem imorgon eftermiddag. Går på igen lördag em … på måndag morgon får jag gå hem, hoppas jag. Ungefär så utan att gå in på detaljer , ser våra arbetshelger ut. Blir någon kollega sjuk eller borta av andra skäl så blir man kvar. Vi är tvingade, får inte neka att arbeta. Årsarbetstid, ser ni. Man borde tvinga dem som uppfann skiten att arbeta så här!

Det stör mig, så ska ingen behöva ha det! Att aldrig veta om man får komma hem som planerat. Att allt man planerat måste flyttas  på för att personal saknas. Det kostar energi och pengar, tex läkarbesök får man betala för även om man inte kan gå.  Det bokar man ju till sin lediga tid. Och att  avboka måste man göra många timmar i förväg, ofta 1 dygn. Vem kan veta i förväg som det ser ut hos oss…

Maken har också långa arbetspass men han får i alla fall sova hemma. Inte för att man orkar så mycket mera heller efter de passen. Han får i alla fall behålla sina lediga dagar, ingen tvingar honom att gå till jobbet då.

Tufft och isolerande då de flesta av vårt umgänge arbetar må-fre. Vi ses knappt, antingen sover den ena eller den andra om vi är hemma samtidigt. Så är det när man börjar arbeta tidigt. Bara att ta det och hoppas på bättre tider.

Däremellan ska jag sy klart den order på kassar som är på G. Många!

Det funkar men social hinner jag inte vara. Sorry vänner.

Katten får sin mat, vill den och kommer fram så kelas vi gärna också. Torrfoder finns alltid ute nu, eftersom vi inte är hemma så mycket.

Önskar så att någon skulle visa sig sakna denna fina kattherre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: