Katt och hackspett i trädgården

Katten mår bara bra. Ingen ägare har hört av sig.

Släppte ut honom på trädgårdssidan idag, när jag ändå skulle ut där. Han smög runt bland alla grenar som ligger i hög efter de träd vi fällde här om dagen. En del ska köras bort, andra bli till flis att läggas på komposten. Den är ännu under sitt snötäcke, i skuggigaste hörnet, men det töar väl där också.

Leklusten har kommit nu när Katten känner sig trygg.

Tyvärr gör favorit leksaken hans tassar ljusblå.Vilket faktiskt syns på bilden.

Bollar som studsar nedför trappan är också kul.  Och att sova på min axel eller  mage på natten. Trampandet ger mig små märken men han har slutat paniksnutta som han gjorde i början. Han sover mycket på dagen och det mesta av nätterna. Vi hoppas att hälsokollen ger grönt ljus för flytt till Anders som väntar.

Fågelbordet är populärt även nu när en del ätbart töat fram där ute. Stjärtmesarna var här tidigare, entitan eller talltitan(hann inte se vilken) också. De vanliga besökarna blåmes, talgoxe och koltrast är här varje dag.  Grönfinkarna är många och de sjunger högljutt att våren är här. En och annan björktrast har också synts till.

Men även ett par domherrar har besökt oss dagligen ett tag nu. Under strängaste kylan var de flera par.

Hackspetten tog för sig av margarinet. Till fågelmat duger det.

Allt utspillt fågelfrö på marken passar koltrastarna bra. De äter  där hela dagarna. Och vilar ut under buskarna mellan varven.

Ännu sover trädgården.Knopparna sväller på äppelträdet såg jag.  Lite lökar tittar fram och en del fläckar har börjat komma fram  på gräsmattan. Lyfte upp en Kanadensisk ros som snön tyngt ned. Den är rätt klen i växten och borde klara det utan att brytas, vi får se. Hela huvan jag täckt den med var under snön. Nu kliar det i fingrarna att få börja arbeta där ute!

2 responses to this post.

  1. Du de där tunnorna…. de ska inte innehålla vatten, såna ska rullas. Tror jag kommer i förra veckan och rullar alla!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: