Mera om fett

Idag skrivs det i Expressen om fett i maten .

Den stora fettskräcken. Och kampanjen från dietister mot just  fett. Den som lurat många av oss, med ett eller flera kilo extra runt midjan, att gå på den stora bluffen med lightprodukter. Och att äta frukt, potatis och ris, och bara lite av kött/fisk mm. Fett skulle vara livsfarligt! Absolut förbjudet.

Istället byggde vi vår kost på stärkelse som i kroppen blir till fett om vi inte förbrukar det. Och insulinet åker jojo vilket gör att vi blir sugna på mera av maten vi åt. Kolhydrater. Som socker eller mackor, ris och pasta. Och lägger på oss mera fett. Hur vi än flänger runt och motionerar. Som man blir hungrig av och då äter vi lite till.  Jo jo.

Vi är ganska enkla varelser. Kroppen vet vad den behöver och gör så vi fyller på med det som önskas. Manipulerar vi med systemet som straffar det sig. Fettceller håller i fettet ännu hårdare när kroppen svälter, dvs när vi bantar. Förbränningen hålls nere så kroppen sparar på det som den vill ha kvar. Fett.

Men nu är de avslöjade. Såg nån dietist i veckan som desperat försökte hålla kvar vid de gamla rekommendationerna. De var ju faktiskt forskare som hittat på dem, läkare, sa hon.

Fast han som hittade på det från början lurades i sin forskning. Han plockade bara de resultat som visade vad han ville ha fram. Angel Keys.

Statistik kan man lätt ljuga med!

Nä, släng ut light skiten! Ät normala portioner av normal mat. Behöver du tappa några kilo, ta bort mackorna och potatisen i nån vecka.Skippa frukten också, där gömmer sig mycket socker.  Ät mera av proteinrik mat som ägg(inte livsfarliga de heller) fisk och kött.  Bacon är helt ok att äta, men häll av det lösa fettet.

Då blir man mätt och behöver inte småäta. Fettet omvandlas inte i kroppen utan  används som bränsle.  Kolhydraterna däremot blir till olika  sockerarter som lagras som fett.  Insulinet styr det där ihop med andra hormoner. Kroppens kemifabrik.

Ett citat av  Andreas Eenfeld, Kostdoktorn:

”Mättat fett är naturlig människomat sedan miljoner år. Våra kroppar består till stor del av det och bildar det enkelt själv. Det finns många skäl att ifrågasätta rädslan för naturligt mättat fett.”

Också ur artikeln:

” Att det finns befolkningar som äter väldigt lite kolhydrater och är betydligt friskare än de flesta ser Fredrik Nyström också som bevis för att vi faktiskt inte behöver äta så mycket kolhydrater. Som exempel nämner han grönlänningarna.
De har i princip levt på enbart fett och protein och sluppit välfärdssjuk-
domar som fetma, diabetes och hjärtinfarkter – så länge som de behållit sin traditionella kost.”

Jag som inte äter kött håller mig till fisk och ägg, sojaproteiner i olika from,svamp,  smör, oliv- och raps olja,  bladgrönsaker, kål och sånt. Det gör jag vare sig jag ska banta eller ej. Brukar inte banta heller. Men om, så får jag ta bort musli och mackor, potatis, ris och pasta äter jag sällan ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: