Lite trädgårdsbilder

Inte så väldigt vackert kanske, men ett arbete som pågår. Har krattat nästan hela tomten igår och idag. Planterat mina inköp från mässan, de har väntat i matkällaren på lämpligt väder och ledig tid. Vi har röjt en massa och ännu återstår en del. Kvistar ska köras i kvarnen, komposten ska vändas och delvis köras ut i landet som jordförbättring. Mera jord väntas också, bara det hinner köras ut.

Terasseringen på norr

I framkanten syns små plantor av primulor. De har funnits där i alla år men inte blommat i brist på ljus. Nu kommer de med fart. Där planterade jag Rosenincarvillean jag köpte på mässan också. Den som kallades för blommande ormbunke.

Bakom ser man resterna av det där hemska som stod här förut. Nån sorts barrträd eller förvuxen buske som brutits sönder av snö och is och blivit riktigt ruskig. Den skymde sikten, blockerade hela hussidan och stoppade all ljus till marken under. Väck! Borta, så snart vi kunnat köra resterna av den till tippen.

Primulor

Uppdatering kommer när jag sett vad som kommer upp.

krokusar

Planterade en massa smålök i höstas, här en del av dem, under plommonträdet.

Sommarrabatten

Sommarrabatten är nu täckt av påskliljor och andra lökväxter. Klippte rosen i bakgrunden igår och böjde ned ett par grenar. Svärmors favorit i vackert guldgult. Den blommar vackert men glest på nya skott. Hoppas på många nya med den här metoden.

Iris

Iris

Ett av mina kommande projekt är att flytta Iris och  gula Dagliljor som trängs här. Planerna för platsen ändrades iom att grannen tog ned alla träden vid gränsen.

Rabarberknopp

Ljuvligt rosa rabarber. Flyttade en del av den till en lämpligare plats, resten står kvar på gamla platsen. De har fått en rejäl giva kogödsel för att få ork.

Kärleksört

Kärleken spirar i backen jag terrasserade nyligen.

Torrbacken

Ännu ett projekt. En torr backig del av tomten. Inget vill riktigt trivas där. I gropen står en ros som för en kamp mot elementen. Har aldrig sett den blomma så den får nog flytta senare, i höst är det nog läge. Planterade en del av mina inköp nedanför. Backsippa, Kattfot, Måra och en viol. Vilda växter fast odlade. Där är redan sått med ängsblommor och mera ska det bli.

Just nu är platsen en transportled så ingen såning är aktuell ännu. Jorden som ska komma måste passera här för att landa på rätt ställen. Lilla rabatten klarar sig men inget större går att göra än. Eventuellt kommer Irisarna och dagliljorna att flytta hit.

Batteriet i kameran, och tiden tog slut, annars finns där att göra.

Arbetar i eftermiddag/kväll, imorgon borta på arbete hela dagen.

Ska bli spännande att se vad mer som kommit upp.

Och ja, katten är kvar, en vecka till, tills nya husse semestrat klart. Endast innekatt nu. Lika go som förr, underbar liten varelse med en del vanor som passar nya husse bättre. Som att härja runt på nätterna:-)

One response to this post.

  1. Posted by Sirpa on 12 april 2011 at 12:37

    Ni kommer att få det så fint!!

    Ha det bäst!

    Kram!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: