Kattugglan ho hoar här!

Sent på kvällarna kan man höra kattugglan ho hoa utanför. Vi bor ju på ett berg, med rätt mycket skog, en rejäl ravin och en sjö en bit bort. Ja, inte bara vi utan här är ett  band av hus efter vägen. Bara hundägare och de som går till och från centrum rör sig ute sent. Undrar om de alla vet hur mycket vilt det finns i krokarna? Förr bodde här ett par Berguvar, fast det är länge sen. Förra sommaren häckade fiskgjusen på vårt berg, så pass otillgängliga områden finns här.

Och så finns det ställen där fyllehundar häckar, och orsakar markbrand med jämna mellanrum. Tyvärr.

Vi har arbetshelg denna vecka, så nu jobbas det för fullt för att hinna med något i alla fall. Varmkompost är inköpt och ihopmonterad. Inga maskar kom tyvärr på posten  idag, skyller på postverket och hoppas på bättre tur imorgon. I varje fall så ska en del materiel skyfflas över i komposten så där finns lite att börja med.

Grabbarna har byggt portal idag. Där ska rosorna klättra sedan är det tänkt. Dock hinner de inte så långt i sommar.  Får väl hänga något som är vackert och växer snabbt i portalen så länge.  Jord och rosor är inköpta, spaden får komma fram i morgon. Ikväll orkar inte min kropp mera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: