Vad hände idag då…

Tja, de gifte sig borta i London, såg det bitvis på jobbet.

Jag åt frukost på balkongen med fågelsång och solsken. Före jobbet.

Hemma väntade sen löklandet på kalk och sättlökar. Lökar köpte vi igår när jag faktiskt var ledig från jobbet. Lökar och en del annat också. Åkte före nio och kom hem efter två. Komprimerade alla ärenden till en lista, börja där köp det,  åk sen dit… avsluta här, typ. Allt för att spara tid.

Nu är det klart. Sådde lite annat också när jag ändå var igång.

Nysått

Sommarsquash, grönkål, broccoli, mangold, rädisor och märgärter. Korta rader, sår mera senare så kommer inte all skörd samtidigt. Lökarna blev de vanliga, schalottenlök, rödlök och gullök. Vitlöken satte jag i höstas och den växer duktigt. Purjon bor ännu inomhus och kommer bara ut när det är varmt.

Jordgubbsplantering

Mycket snabb plantering gjord idag. Marktäckduk på genomgrävd och krattad jord. Hästgödsel och kompostjord ihop med lite sandig trädgårsdsjord.  Hål klippta med en gammal sax för varje planta. Sex plantor av två olika sorter, en tidig och en senare. Skrotet bakom tillhör grannen som dränerar runt huset. Och där  har man tryckt sönder vårt staket med maskiner och tung sandjord. Suck!

Kallt som attan blev det och termometern stod på modiga tio grader när jag med hackande tänder kollade. Inte konstigt att jag frös i shorts och linne. Fast det var ok så länge jag rörde mig, kallt blev det först att stå still med vattenslangen. Man vänjer sig snabbt med sommartemperaturen, fast vi faktiskt ännu har april månad bara. Inte sommar alltså.

sönderfejad fläder

Råbocken hann tyvärr feja sönder den här flädern före vi fick upp staketet, men det kommer upp nya skott så den lever ändå. De trasiga klipper jag bort nån dag när sekatören är med ut.

Passade på att kolla till Björnbäret och Björnbärshallonet(ett misstag men välkommet) jag planterade igår.

Tayberry. Björnbärshallon

Och de båda buskarna av schersmin. Alla behövde mera vatten. Ska bli spännande att se hur de tar sig.

philadelphus_coronarius

Bilden är lånad från Odla.nu  dit länken också leder. Mina buskar är små ännu och kanske blommar de i år.

varmkompost

Vår kompost, med nyanlända husdjur, ett hundra kompostmaskar. De fick direkt en del halvfärdig kompost  och lite nytt från köket att jobba med.

Mörk bild tagen halv nio ikväll. Annars är platsen halvskuggig ändå. Vi får ihop någon eller ett par påsar sopor på två veckor så hämtningsintervallet är ökat till en gång på fyra veckor. Vi sorterar ju bort allt som går att lämna separerat och komposterar nu allt från köket och trädgården. Till och med envisa ogräs. Dem stoppar jag i en stor säck och knyter om, säcken får stå bakom komposten. Där förmultnar de utan att ställa till skada. Mera rötning än kompostering i och för sig, men av med dem blir vi.

Nu undrar våra grannar vad vi håller på med som sliter där ute varje ledig stund. Men allt i trädgården måste göras nu, annars blir det ingen skörd. Oomskött trädgård kräver extra arbete, det är bara att bita ihop och gräva. En del körde grabbarna med hyrd  jordfräs men överallt kan man inte använda den. Buskar måste bort, häcken också. Staket måste byggas.

Inomhus renoveringen börjar vi med när trädgården är i ordning.

Och Katten mår bara bra, fick rapport ikväll. Han fäller men husse hade missat borstningen, så det löser sig. Måste ju byta till sommarkläder, katten också. Katten går fint i sele med nya husse, så han får komma ut också. Skönt att veta att det fungerar. Och husse låter mycket lycklig med sin nya vän.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: