Satte den sista potatisen idag

Ja, all sättpotatis är nu i jorden. På lite ovanligt ställe kanske, men potatislandet måste få vila och återhämta sig.

potatis i rabatten

Där sådde jag kålrot, blomsterböna, purjo, morot och salladslök. Rödbetorna är satta redan, små plantor som jag förgrodde i pluggbox. Selleri gror för fullt, liksom en del andra bönor. De får komma i jord lite senare. Löken hann jag sätta före snöstormen  förra veckan. De har rötter men inga skott än. Grävde lite och kollade. Under tunneln är det plantor av Västeråsgurka. Bakom den rödbetorna.

trädgårdsland

Vi har inte upphöjda bäddar, vi har nedgrävda gångar istället. Jorden är fin i alla fall. Killarna körde ju med jordfräs för ett par veckor sedan och vände ned massor av sandig jord och kompost. Kunde vara lite lättare jord men det blir det med tiden när vi fyller på kompost.

Bråtet i bakgrunden är på granntomten, där fuktisolering av grunden pågår. De pajade vårt staket på resten av sträckan, under arbetet men har nu fixat till det. Snart kan vi kanske få ihop ett riktigt staket även på den här biten. Just nu är det bara ett lätt nät på skräpvirke, för att stoppa rådjuren. Vi ville vänta tills de röjt bort bråtet innan staketet kommer på plats. Där  stod ett rasat växthus rätt länge, med trasigt glas över stort område och  vridna aluminiumprofiler huller om buller.

odlingsbäddar

Årets egna tomatplantor frös bort:-( så jag har köpt nya, de står nu i kruka respektive plastsäck och gottar sig. Ska flyttas till ett soligare ställe när de rotat sig.

tomat och kryddörter

Sommarkrukorna med blommor hann jag också med idag, placerar dem vid tillfälle, nu står de bara på gräset under äppelträdet.

Det skönaste idag, det är Dillpionen som slog ut i blom. Svärmors, så vacker.

Dillpion

knopp av Dillpion, med myror

Myrorna skadar inte blomman, de slickar i sig en söt saft bara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: