Full arbetsdag här

Vi råkade vara lediga samtidigt idag. Vaknade först och drack mitt kaffe  i läsfåtöljen med en (trädgårds)tidning.  Sniffade morgonluft på balkongen  och gjorde upp en liten plan för dagen.

Orkade inte stanna inne och vänta på gubben min utan gick ned och sopade rent uteplatsen som vi tömde på en massa bråte igår(läs 70-tals utemöbler i trä). Kärleken fick sova ut för en gångs skull.

Framåt nio tyckte jag i alla fall att det var dags för mera kaffe och ”råkade” väcka honom också.

Sen har vi jobbat på, hela dagen. Smet iväg på en skogspromenad efter sjutton. På en grusväg, i naturen slingrar det för mycket just nu. Tyvärr gjorde det så även på vägen, usch och tvi!

Den där vägen slutar vid en fågelsjö. Där brukar vara livat så här på vårkanten men nu var det bara en brun kärrhök som patrullerade, ett par knipor som käbblade om revir och en ensam svan. Alla andra höll sig utom synhåll.

svansjön

Vi blev inte långvariga i fågeltornet för där surrade alldeles väldigt mycket från våningen ovanför. Klarar inte riktigt getingstick, svullnar upp och det smärtar så vi tog inte risken att irritera dem.

Där  var det en rejäl myrautostrada i kanten av vägen. Arga myror, fullt upptagna med att reparera sina bon. Bråttom, bråttom! Vildsvinen har förstört varenda myrbo efter vägen. Och skogen ser ut som en plog gått fram.

raserad myrstack

Ormslå och modig man

Maken fick jaga bort den slingriga från vägen. Vet att det är en ödla men den HAR inga ben, den slingrar sig fram= orm. Har man fobi så är det lika illa vad de än heter. Det fanns en annan sort också, på vägen, en lång en, dubbelusch! Vet precis hur min favoritsvamphund Sigge känner det när komonster eller hästmonster är i närheten. Såg förresten att han träffat på det blåa komonstret igen.

Min hjälte! Tur han var med, maken alltså.  Han har förövrigt byggt färdigt halva grinden. Solen saknas, kommer när tid och inspiration sammanfaller. Det ska vara en sol med strålar på, detta är bara ramen. Portalen ska kläs in i klätterrros, de är på plats men  mycket korta ännu och klättrar inget vidare, men ge dem bara tid så! Den hiskeliga häcken ska bort, bara tiden räcker till att bygga staket. Kanske i nästa vecka. De där trådställningarna vid sidan är bara för att stoppa rådjuren från att komma in. Bara fysiska hinder stoppar dem här, inga medel hjälper. Gevär möjligen men nu är de fredade och här får man inte skjuta något ändå, mitt i bebyggelsen.

Och lite för att murgrönan ska ha något att klänga på.

grind

Och så har vi hjälpts åt att bygga upp vedboden idag. Den plockades ju ned på ett annat ställe och åkte hit på biltaket. Den är i plåt och inte helt ny, om man säger så. Men fungerar till vad vi ska ha den till, gör den. Ren och fin är den nu också efter en välbehövlig dusch. Och se, den matchar huset precis!

vedbod

Där den står nu fanns en del förrymda vivor. De bor nu i en rad vid gränsen mot våra grannar. Flyttade dem igår kväll. Till samma ställe som en del Gullvivor som jag räddade från hallonlandet.

Vivor på rad

Vackra, i olika färger är de, vivorna. Inte så pigga efter flytten men de kommer att piggna till. Precis som Gullvivorna gjort.

Och så grävde vi lite till på de stubbar som blev kvar efter barreländet på terassen. Jag fixade en snabb ramp, testkörde med skottkärra och det funkade fint.  När den satt sig lite och ev. fyllts på blir där grusat. Sen kan man ta vilken väg man vill runt huset, även på  hjul. Man ser den i kanten på bilden. Det som syns mest är högen med ved, i väntan på klyvning och vedbod. Och en del skräpved som låg där boden nu står.

vedhög

Tulpanerna har slagit ut idag också. Ja, en del av dem, de svarta låter vänta på sig.

Tulpaner

Dillpionen, den blir bara finare!

Dillpion i blom

Det hoppas jag att våra inneväxter också ska bli. De har i alla fall fått ny jord idag och de flesta har bytt upp sig i krukstorlek. Nästan alla flyttar nu ut, på lite semester. En del ska vara ute på marken, andra får stanna på balkongen. Ännu står de bara på rad i väntan på sina platser.

Ja, sen har vi inte gjort så värst mycket mer. Det var den dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: