Vi har varit som borttrollade

röjning

samma ställe med staket

rishögen

Förstora bilden! Längst bak finns en enorm rishög. Den fanns där igår, nu är den borta. Trolleri!

Om det var så lätt ändå. Att man kunde trolla bort saker. Men borta är den.

Detta har vi sysslat med all ledig tid den senaste veckan. Och att bygga staket mot vägen. Mest för att stoppa rådjuren, och för att markera en gräns. Tyvärr nödvändigt numera. Och så håller det ju djuren på besök på rätt sida om staketet.

Så här stiligt blev det, staketet.  Nedersta biten har ett nät så inget smått råkar springa in eller ut av misstag. Nu fattas bara att kommunen tar bort Rönnarna varav den ena vuxit in i el- och teleledningarna och den andra står i vägen för vårt staket. De två översta bitarna kan inte monteras förrän den är borta. Allt det där gråa är spår efter häcken.

staket

Sparade en liten rishög till flis.
Två vändor till återvinningen, ett med proppfull skåpbil, med sådant vi inte kan eller vill kompostera själva. Andra gången i morse när de öppnade, med egen bil. Efter det lite utkrattning av en aning jord, sådd av gräs och sommarblommor. Nu börjar framsidan av huset se vettigt ut, eller nja, det är på väg i alla fall.

25 meter hatad häck är ett ont minne blott.  Stinkande, taggig, berberis blandat med andra buskar. En och en halv meter brett var eländet. Bara ris med lite grönt längst ut, pga rotskott och toppen.

Planterade ut två Fru(tyskt u)lingsgold, ett på varje sidan om grinden, som i sig är flankerad av Flammentanz. Den är tänkt att klättra över portalen, så småningom.

Sen satte jag ut vita Doftliljor efter staketet, några på varje sida. Och så hittade vi ju en hel dröse med Fläderplantor i rishäcken! Älskar Fläder! Både blommor och bär är medicin, gott dessutom. De plantor som inte växer på dumt ställe fick vara kvar.

Hittade dessutom en ros i riset,  en Daggros om jag ser rätt. Två meter kal stam, gånger tre, med en tofs i toppen. Ljuvligt;-) Nå, den får vara kvar i sommar men i höst kapar vi den längs med marken så får vi en fin buske sedan. Vi har pratat om att plantera rosor efter staketet från början. Nu har vi en redan etablerad.

Det är ett elände att plantera något som kräver mer än 5 centimeters djup! Marken är stenhård där häcken varit. Dessutom full med rötter och sten. Tur jag äger en hel del sisu! Till hösten planerar jag att sätta ned en massa lökar där häcken stått. Ingen annan granne har några, för att rådjuren äter dem direkt när de går i knopp.

Har hunnit med att njuta av trädgården också, tar varje stund då jag hämtar eller lämnar grejor på andra sidan huset, till att titta mig omkring. Fast det låter som ett rent h** ibland  så är det en ljuvlig trädgård ändå. Äppelträdet är fullt av blom och humlorna jobbar för fullt.

blommande äppelträd

Såddena växer så det knakar, vi har redan ätit av spenaten och örterna, tulpanerna blommar för fullt och syrenhäcken mot grannen slog ut här om dagen. Vitt och syrenlila, ljuvligt.

syrener

svart tulpan

låg rosa fylld tulpan

"polkagris" tulpan

röd tulpan

Och mina älskade svarta violer blommar och trivs.

svart viol

Hann med att klippa gräsmattan också, före turen till återvinningen. En hel arbetsdag blev det, så nu passar det bra att säga natti-natt. Ja, klockan, den är inte mer än knappt 13 men jag jobbar ju natt.

Annonser

3 responses to this post.

  1. Posted by Mia on 22 maj 2011 at 18:45

    Underbara tulpanbilder i inlägget.

    Svara

  2. kikar in och säger hej tillbaka
    vilka vackra tulpaner, tulpaner är min favoritblomma

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: