Drar i svampkorgen

Jag tror det börjar dra och rycka i svampkorgen hos många nu. Får många träffar på svampinläggen nu. Måste medges att jag också börjar se fram emot svampsäsongen. Ännu har jag massor kvar i förrådet sen förra säsongen, i källaren och i frysen. Så vi klarar oss, det är inte det. Men glädjen över att hitta det man söker i markerna är stor. Och svår att motstå om man blivit biten.

Just det där med att bli biten håller mig från skogen just nu. Ormar. Har fobi. Panik uppstår. Jag lämnar skogen. Inte bra.

Nu är ormarna kalla och hinner inte undan så lätt. Vet ju att de finns där men slipper jag se dem funkar det. Nu syns de.

Även snoken som besöker vår trädgård. Tyvärr. Hasselsnoken i komposten kunde jag ta, den var liten men denna är 1½ meter lång, minst. Och kaxig, backar inte. Usch! Kastar grus innan jag passerar där jag såg den sist. Rör helst inte trädgårdskomposten.

Hoppas den flyttar ut i skogen igen när de som stökar där blivit klara.

Jag har faktiskt plockat svamp redan. Vårmusseroner. Fast dem kastade jag i soptunnan. De växte bakom soptunnan, under Berberishäcken, vid vägen.

Stenmurklor sägs det finnas i skogarna nu, men jag äter dem inte längre. Giftet som inte går att torka eller koka bort lagras i organen och jag har lovat bort mina när jag inte längre behöver dem. Donationskortet ligger i plånboken. Så, jag avstår.

Alla frågor om svamp hittar man bästa svar hos  Svampguiden.

Som när man kan plocka Karl-Johan. Det dröjer ännu. I bästa fall efter midsommar. Kantareller kring midsommar och fram till snön kommer.

Eller var man ska leta efter olika arter. Allt står där.

Kika där på Svampguiden, på rapporter, så ser ni när svampar dyker upp på olika håll i landet.

För övrigt har jag sytt några miljökassar och skickade maken till posten med dem. Kunden väntar på dem.

Själv ska jag krypa till kojs, nattpass väntar igen.

Annonser

4 responses to this post.

 1. Tack för besöket i tantens trädgård och tipset mot myrorna, men så illa att jag vill ha ihjäl dem är det ju faktiskt inte. Jag vattnar tills de inte tycker att läget är så bra längre och försvinner.

  Svara

  • Posted by Boman on 26 maj 2011 at 6:33

   Så gör jag också, ute. Småfåglarna måste också ha mat, och alla andra som käkar myror. Men när de flyttar in i skafferiet, då är det liite för mycket.

   Svara

 2. Här plockas varje stenmurkla som eventuellt hittas. Inte lätt när inte ens svamphunden kunde nosa fram någon, men på ett hygge igår hittade jag några stycken. Ingen vill ha mina organ då jag dör, men de får gärna gå till forskningen.
  Donationskort har jag också, men som sagt, jag äter sju sorters mediciner dagligen och har dåliga värden på det mesta och får inte ens lämna blod längre. Det håller så länge det håller.
  I helgen ska jag leta toppmurklor, har ett ställe men dit måste man ha bil för att komma. Förra året såg jag inga alls där så det är högst osäkert. I dikesrenen står dom uppradade om dom nu finns, vid en liten grusväg på landet. Hoppas hoppas
  Dina svarta tulpaner var va
  nsinnigt vackra, har aldrig sett sådana förr.

  Svara

  • Posted by Boman on 27 maj 2011 at 6:35

   Visst är de! Helt underbara. Och stolta står de där fast alla andra har blommat över, det är 9 plusgrader och det regnar iskallt.
   Håller tummar för att du hittar toppisar!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: