Pissväder och gamla bilar

Har bokat in ett besök på Djurgården idag. Gärdesloppet går av stapeln.

karta över Gärdesloppet 2011

Ska följa med som chaufför åt en person med stort intresse för dem.

Picknicken som var inplanerad får nog avnjutas i bilen. Tyvärr. Tunnbröd med potatissallad och grönt + köttbullar är beställt. Kaffe och bullar på det. Mera gissar jag att hans ork inte räcker till.

Det är nämligen så att jag  är kontaktperson åt en äldre man som inte är helt frisk. Institutionsboende i hela livet har satt sina spår. Nu finns ju inte institutioner av den gamla sorten kvar, men läget har inte direkt förbättrats för de som är i systemet. Det heter  gruppboende numera. Och att alla har egna lägenheter. Sanningen är, i många fall, att de boende har ett rum eller ett par men äter i gemensamhetslokalen där personalen finns. Resten av tiden är de ensamma på rummet. Möjligen på ett dagcenter några timmar på vardagar.  De har aldrig fått lära sig hur man klarar livet själv och kan inte det. Det sociala livet kretsar kring måltiderna då man träffar de andra boende och något enstaka besök om året av anhöriga. Där gör jag en liten insats varje månad och är en del av det sociala livet utanför boendet. Vi gör saker han vill göra och tillbringar tid ihop som vänner. Jo, jag gillar honom, han är rolig och trevlig fast sjukdomen tröttar ut honom och begränsar det han orkar göra.

Annars är vädret bara bra för min del. Hostar, har dåligt med ork.

Köpte rosor och lite annat igår, de ska hitta sina platser i trädgården idag var det tänkt. Det ska bli av också. Nån gång i eftermiddag. Jorden  kring vårt hus är så hård och ihoppackad så regn gör det bara lättare när man ska gräva. Får ta fram hästskiten och kompostjorden till framsidan är så är jobbet snart gjort. Hoppas jag. Annars får maken gräva imorgon när han är ledig. Jag pekar, han gräver. Hans bästa sätt att bidra till  trädgårdsarbetet, säger han.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: