låång dag

Jo, det var en låång dag igår.

Gick av sista passet före semestern kl 07. Varvade ner  med datorn och  maken  och skickade iväg honom efter nio på lite ärenden, för att eventuellt kunna somna. Sov i lite drygt två timmar.

Besök var aviserat på em så dammsugaren fick lite motion. Och lite utspridda prylar på tomten insamlades. Vips gick tiden och så kom de alla. När svärföräldrarna gått smet vi ut och käkade med pojkarna för att ladda energi. Till staketbygge och stenläggning. Låter avancerat:-)

Nå, vi ska ju resa  lite  och rådjuren har börjat röra på sig igen. De SKA bara inte in här och käka rent som förra sommaren! Våra staket har visat sig att inte hålla dem ute så vi höjde en del sträckor och satte rätt sort på andra(Allox) där bara ett tunnare nät på 1 meter, typ hönsnät, suttit som en nödlösning pga tidsbrist i höstas. Den hoppar de bara över.

Passade på att utnyttja sonens kroppskrafter till lite jobb med sten. Vi tog bort en trappa i veckan och igår skottade vi bort sand/grus/kross/rötter och brände ungefär en miljard myror. All jord skrot siktades och kördes ut på lämpliga ställen. Markduk får stoppa rötterna av Åkerfräken som finns överallt och stenplattor på högkant i kanterna ska väl stoppa invasion från de hållen. Så nu finns en hel rabatt i form av en rektangel att fylla med lämpligt innehåll, där den farliga trappan var.

Blir så imponerad av grabbens kunskap. Frågade om han lagt sten förr,  för det såg så proffsigt ut och jättenoga var han med passning och form.Vet ju inte allt han gjort, vuxen som han är. Han lever sitt liv och jag snokar inte, vi ses nr vi ses ock gör saker eller bara hänger. Inte sa han, men för det kan man ju veta hur man gör. Stolt!

Dagen idag, 2 juni, blev lika lång. Nu är staketet höjt runt om tomten. Inga fler besök av rådjur önskas, annat än i form av stek.  Gärna med svampsås då, säger maken.

Grinden är målad, bilen städad och trädgården vattnad när inte regnet kom.

Den där extra rabatten blev en mix av ätbart och blommor. det visar sig om det funkar.

Nu tar jag en liten paus, bloggpaus på några dagar. Livet IRL kallar på annan ort. Junior passar huset.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Du har tidig semester läser jag. Varför inte, det är nu sommaren är som vackrast, i alla fall om man frågar mig. Jag som inte gillar het högsommar börjar längta till hösten redan efter midsommar…
    Hoppas ni har en trevlig tripp!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: