Mackmiddag

Kom på kl halv nio att vi kanske skulle äta nåt. Åt lunchomelett kring ett, sen bara en kopp java på språng.

Vår middag blev lite på en höft, på vad som gick att fixa snabbt på det som fanns i kylen. Kalorierna har vi nog redan förbrukar så dem struntar jag i. Gott var det.

Vitt bröd doppat i olivolja spetsad med rökt paprikapulver från Spanien. Fyllning:  oliver och ost på den ena och stark senap och ost på den andra. Grillade i smörgåsgrillen med oljan utåt. En Olvi till, källarsval.

Allt annat än GI och diet.

Gubben bygger på de sista grindarna som behövs och jag har planat av efter en trappa vi tog bort och fixat kanter till en rabatt och flyttat en del ”gräsmatta” och smultronplantor. Den där gräsmattan är mest vitklöver men oj så mjuk att trampa på. Den ska fylla ut där jag planat ut marken, är det tänkt. Hur det artar sig får vi se. Och så hann jag köra de sista grenarna efter häcken i fliskvarnen. Ajöss häcken!

I förmiddags kastade jag om komposthögen och fick fram hälften av ytan den varit på.  Högen hade sjunkit rejält.  En halvfylld skottkärra blev det av det fina, sållade, klart att kärras ut i landen. Vilket är gjort. Nu är skottkärrorna och flistunnan parkerade där, på den lediga ytan. Innanför en spaljé så de inte syns så mycket. Om bara krassen och luktärtorna växer till sig så syns de inte alls.

Dagens klo, en Airedale tjej men sina människor kom förbi och stannade för kli, klappar och gos! Ler fortfarande stort:-) Älskade pälsbollar. Och skickar en tanke till Bob-Hund bortom regnbågsbron.

Nu tar vi kväll och softar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: