Hade vackert besök här

Spillde vatten på altanen. Strax kom denna besökare. Deras vattenskål var tom. Den står under Syrenbuddlejan, på slänten där inget kunde växa. Man ska tydligen kolla på fjärilar nu för att vara inne. Det gör jag, kollar alltså. Varje gång jag går ut i trädgården så finns de där. Och humlorna, och bina men få getingar sen vi stängde ingången  till boet de haft i väggen länge.

Slänten före rensning, övervuxen med Kattmynta och svällande, utblommade  Irisar framför kanten.

Nu ser man växterna.   En del av irisarnas blad ligger i komposten. De ska flytta, allihop, när hösten kommer.  Nån som vill ha mörkblå, smal  skäggig iris.?

Citronmeliss, persilja, kärleksört,  flera olika sorters timjan, lavendel av flera sorter, fetblad, taklök  och olika myntor trängs i slänten. Gissar att kattmyntan kommer igen, den hade nästan blommat över. Nu är det bortklippta på tork. Om nån vecka kommer ju Herr Katt  hit på semester. Husse åker bort i ett par veckor och vi får låna Katt.

Röda vinbären är enorma och ramlar snart av. Plockade en hink och Saft-Majan går nu varm. Nätet över håller fåglarna borta, annars får vi inget behålla.

Tänk vad lite hästskit,sol  och vatten kan skapa!

Vem kan tro att denna ros låg platt på marken, under snö och is. Min kanadensare, tuff, söt och väldoftande.

Växtligheten är rätt överväldigande just nu. Massor av växter blommar. Hallonen mognar så snabbt att jag plockar av dem två gånger varje dag. Låda efter låda läggs i frysen. Jordgubbarna har gett en bra skörd trots att det är första året, och enstaka bär är på G fortfarande. Tomaterna är på god väg. Squashen formligen sprutar fram frukter. Gurkorna likaså. Rödbetorna är klara att tas av, morötterna ligger inte långt efter. Och idag hittade jag två vitlökar som av någon anledning saknade blast. De ligger nu i köket och ska bli middag ihop med squash och salvia. Tre fina rödbetor av den avlånga sorten ligger och kokar redan.  De ska ätas ihop en bit Aura ädelost.

Solrosorna är snart lika höga som staketet, som är högre än jag. Ännu dröjer det innan de blommar. Men smårosorna och krassen ser till att det är färg även på denna sida.

Vi njuter!

One response to this post.

  1. Här skulle kommentaren vara, den förra hamnade helt fel… :
    Vilka underbara blommor och växter! Naturen i sitt esse…:)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: