Det regnar plommon!

Vårt ena plommonträd håller på att överfalla oss med plommon så snart vi passerar. Det regnar ned plommon och getingarna har kalas i gräset. Plockar undan trasiga, larvangripna plommon varje dag och kastar i komposten. Törs inte ta dem men handen längre, gjorde det igår och fick en geting i handen, upptagen med att äta så jag klarade mig. Svullnar upp av sticken så den risken tar jag inte i onödan. En liten planteringsspade funkar fint att flippa in dem i hinken med.

Trädet är förvuxet och ska kapas lite i höst. Det lutar och hela kronan är på ena sidan, vi är oroliga att det tippar eller slits sönder. Vi kommer inte heller åt att plocka på grenarna högst upp, inte ens med teleskopplockaren når man.

Gjorde en smulpaj med knäckigt täcke med plommon nyss.  Mosade ihop mjukt smör, lite strösocker, havregryn och en del vetemjöl och en tsk kanel till smulor i en plastpåse, enkelt och det spar disk. La halva plommon i ett ugnsfat med lite kant och strösslade med smulorna.  Gräddade  det i 175 grader i ugnen i ca 40 minuter. Smakade en sked nyss, mums! Ännu mera mums med lite vaniljsås eller grädde eller glass till.

En stor squash väntar på att tas om hand. Blir nog tillbehör tull middan.

Kokade en burk med sylt och skickade upp gubben till sina föräldrar med en påse med halverade plommon, nyplockade skärbönor och lite blommor. Vi har blommor överallt, i rabatter, i trädgårdslandet och där häcken varit. Skönt att kunna plocka in buketter när man vill. Att ta en solros eller två  förstör inte hela upplevelsen när det finns massor. En del är sått av mig, annat av fåglarna som spillt med sina frön i vintras.

Nu väntar blåbären på rensning, orkade inte igår s de stod ute på balkongen inatt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: